Carina Nunstedt och Dogge Doggelito kommer båda att vara på plats i Växjö när föreställningen Books & Dreams påbörjar sin turne just här. Foto: Daniel Thunander.

Carina Nunstedt och Dogge Doggelito kommer båda att vara på plats i Växjö när föreställningen Books & Dreams påbörjar sin turne just här. Foto: Daniel Thunander.

Författarmöte med livet i fokus

Av
Oskar Tinggren

BÖCKER. En föreställning med författare i huvudrollen, det tillhör inte vanligheterna. I Books & Dreams spelar stora namn som Camilla Läckberg och Denise Rudberg sig själva när de inför publik berättar om sina verk, men också livet bakom dem.

När en författare gör ett nedslag i till exempel Växjö handlar det ofta om att berätta om sin senaste bok och sedan signera dessa. Det är inte lika ofta du får sitta ner och lyssna på när de berättar om livet som pågår mellan alla boksläpp, vad som inspirerar och driver dem. Det råder Carina Nunstedt bot på med fenomenet Books & Dreams.
– Det är en serie stora författarkvällar, en talkshow där vi bjuder in publik som älskar böcker till att träffa författare i verkliga livet. Litterära möten kan ibland kännas väldigt smala och begränsade. Detta är en helkväll med samtal, vin, mat och mingel, som lockar en bred publik, säger hon.

Variation är tanken

En helkväll i två akter med mingel och dricka alltså, det är vad det handlar om och det är inga dåliga namn som hittar till Växjö. Camilla Läckberg och Denise Rudberg är två svenska författargiganter som kommer att ta plats på scen, tillsammans med lite mer otippade namn som Dogge Doggelito. Men det är också själva tanken.

– Dogge har varit med tidigare och det var helt fantastiskt. Han har en väldigt spännande livshistoria med allt ifrån artisteriet till att han nu studerar till präst. Han är aktuell med en bok som alla andra, men vi har inte bara vad vi kallar författare, utan även inspiratörer.

Carina Nunstedt, som även leder besökarna igenom hela kvällen, har sina rötter i Växjö och tycker därför det är extra roligt att starta deras turné på Växjö Teater den 10/11. Flera av författarna har själva önskat att ett av deras stopp skulle vara just här, en av dem var Camilla Läckberg.

”Känner mig hemma”

– Jag har en stor del av min läsarkrets ute i landet i områden som inte är storstäderna, då är det klart att jag vill premiera dem och ta mig ut dit. Jag tycker också att responsen är större där och det blir lite mer av en happening, medan de har en lite mer blasé inställning till det i större städer, säger hon.

– Jag kommer själv från en lite mindre stad, så jag känner mig som hemma där.

Publicerad 06 November 2014 11:00