Burseryds IF bästa barn- och ungdomsföreningen

Av
Malin Nilson

BURSERYD. Burseryds IF har utsetts till årets barn- och ungdomsförening av Svenska fotbollsförbundet. Priset får de ta emot på Fotbollsgalan nästa vecka.
– Det är ju hur kul som helst. Det är ju fantastiskt, när man tänker på alla föreningar i Sverige och så blir det lilla Burseryd! säger en jublande glad Madelene Brandin, ordförande i Burseryds IF, om utmärkelsen.
Enig jury
Det var en enig jury från Svenska fotbollsförbundet som föll för just BIF. "Burseryds IF är en väl organiserad flersektionsförening öppen för alla, där prestation går före resultat. (...) Verksamhetens målsättning är att skänka de aktiva sådan glädje och motivation att det blir självklart att fortsätta idrottandet från tidiga år till seniornivå och motionsnivå." lyder delar av motiveringen.
Värdegrundsarbete
Madelene Brandin tror att arbetet med värdegrund har spelat in i utnämningen.
– Vi pratar mycket om det. Att den bästa matchen man spelat kan vara en förlustmatch, säger hon.
En annan viktig bit är engagemanget, att 800 av Burseryds 1000 invånare är medlemmar i klubben. Och man ska inte kunna köpa sig fri från engagemang, menar Madelene Brandin.
– Vi jobbar mycket med föräldraengagemang. Vi vill ha hjälpen, inte pengarna.
Ny hall
Satsningen på den nya hallen som invigdes för ett år sedan kan också ha bidragit, tror hon, liksom att man precis startat ett handikappfotbollslag. På måndag reser Madelene Brandin tillsammans med fyra andra representanter från klubben till Stockholm för att ta emot priset på scenen under Fotbollsgalan. Och det blir ett gäng stolta pristagare.
– Det måste ju vara det finaste vi någonsin kan få. Jag förstår inte att det är sant, säger hon.

Publicerad 06 November 2014 10:00