Fritidsgården Annexet hade en klädbytardag under höstlovsveckan. Foto: Kristian Andersson

Fritidsgården Annexet hade en klädbytardag under höstlovsveckan. Foto: Kristian Andersson

Välbesökt klädbytardag på Annexet

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. I torsdags hade fritidsgården Annexet en klädbytardag öppen för allmänheten. Det var första gången som Annexet provade en bytardag där intresserade fått lämna in kläder och sen komma och hämta nya.
Under höstlovsveckan hade Annexet inlämning av kläder från måndag till onsdag. Besökarna har fått lämna in plagg mot en klädbiljett som de sen kunde byta mot andra inlämnade kläder under klädbytardagen. Det har varit alla möjliga personer som lämnat in och sedan hämtat ut nya kläder, inte bara fritidsgårdsbesökare, säger fritidsledare Josefine Lindell.
– Det har varit väldigt blandat med folk, både familjer och ungdomar. Det är första gången vi provat det här. Kläderna som blir över skänker vi sedan till välgörenhet.

Mer än bara unga

Klädbytardagen var öppen för allmänheten och är ett av inslagen i att göra Annexet mer öppen för andra än ungdomar. Fritidsgården har börjat med frukostservering på tisdagar.
– Det är för att nå ut till fler än ungdomar som vill ha en billig frukost och sitta ner och prata lite, säger Josefine Lindell.
Nästa projekt för Annexet är en loppmarknad den 30 november med öppen bordbokning.

Publicerad 05 November 2014 15:00