Lithauen är mer exotiskt än Bali

Fyra företag samarbetar om resmålet

Av
Peter Enckell

GRANNLANDET LITHAUEN Under ett par decennier har det dagliga färjor mellan Carlshamn och Klaipeda. Det är dock först nu som resmålet Lithauen börjar tas på allvar. Färjebolaget DFDS Seaways tackar för att företagen Allaround Tours, Cross Baltica och Kulturkompaniet börjat samverka om det ”resmålet.
Det som besökarna i Lithauen har att vänta är ett land laddat med kultur. Michael Helgesson på Kulturkompaniet i Blekinge har rest till Litauen otaliga gånger pga familjerelationer. – Litauen är mer exotiskt än Bali. Varför åka så långt när en natt bort ligger Europas finaste stränder? Istället för att åka till Egypten kan man ökenvandra på Kuronska Halvön. Kultur- och historieintresserade rekommenderar jag ett besök i Vilnius, som är dessutom Europas geografiska mittpunkt.
Iwona Slojka som tidigare fokuserat på sitt eget forna hemland Polen riktar nu blickarna österut till grannlandet Lithauen. -Litauen har ett fantastiskt kulturutbud, genuin mat och milslånga stränder. Alla resenärer som har upptäckt Litauen är oerhört positiva och vill resa dit igen, berättar Iwona för Commersen.
Allaround resebyrå i Carlshamn syr ihop paket till resenärerna och har inlett ett intimt samarbete med färjebolaget.
-Det nya resmålet passar in i vår produktportfölj och närheten mellan oss fyra företag gör det enklare att sy ihop paketen, berättar Charlotte. Dessutom kan vi nu börja marknadsföra vår landsände på andra sidan Östersjön. Det har ju tidigare gjorts i Polen. Mer information lämanas under en Lithauenafton i Carlshamn den 13 november.
Peter Enckell

Publicerad 04 November 2014 12:00