Kicki Norén kommer vid årsskiftet att flytta till Ystadstrakten tillsammans med Karibakka. Två utställningar är kvar för galleriets del. Foto: Oskar Sandström

Kicki Norén kommer vid årsskiftet att flytta till Ystadstrakten tillsammans med Karibakka. Två utställningar är kvar för galleriets del. Foto: Oskar Sandström

Karibakka får söderläge

Av
Oskar Sandström

SÖLVESBORG. Karibakka och Kicki Norén kommer efter årsskiftet att lämna Sölvesborg. Ett 1700-talshus mellan Skurup och Ystad blir inredningsbutiken och galleriets nya hem. Kicki Norén ser fram emot att återskapa och utöka Karibakka på sitt eget sätt.

Kicki Norén har under sina tre år med Karibakka känt att hon längtat efter att bo och jobba på samma plats. Hyrekontraktet med fastighetsägaren var på tre år och löper ut i vår.
– Dags för en förändring kanske? Det blir en stor förändring, men det var det när jag flyttade hit och tog över för tre år sedan.

50 konstnärer

I grova drag har det blivit ungefär 30 vernissager och 50 konstnärer under hennes tre år med Karibakka. Men vid årsskiftet flyttar Kicki Norén till södra Skåne, mellan Skurup och Ystad, där något nytt ska byggas upp.
– I Sölvesborg har Karibakka varit ett inslag i stadsmiljön. Jag vill att det ska bli ett besöksmål. Det ska utökas med en caféverksamhet och ha öppet när folk är lediga. Jag tar med mig konceptet Karibakka och ser fram emot att skapa det från grunden och lägga till lite nytt.

Lämnar inte helt

Även om Kicki och Karibakka lämnar Sölvesborg så är inte alla banden kapade.
– Sölvesborg har alltid varit hemma för mig, min fasta punkt. Sommarstugan och familjen är kvar här, så helt kommer jag inte att lämna Sölvesborg. Jag kommer att sakna många av mina stamkunder som blivit mina vänner.
Jonas Lundh som bistått med hängningarna på Karibakka kommer ta över ansvaret för galleridelen i det nya Karibakka som ska öppna till Konstrundan 2015. Vad som kommer att ske med lokalen i Sölvesborg är en fråga för fastighetsägaren. Två sista utställningar är kvar. Ritha Holst och Annika Österlind från den 8 november och Maimo Widesjö från den 6 december.

Publicerad 04 November 2014 13:00