Eva-Lott Eitrem kan vinna Guldpillret

Medicinapp även nominerad till Guldmobilen

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Eva-Lott Eitrem från Karlskrona startade företaget EviDos 2012. Förra året i lanserade hon en app som bland annat hjälper användaren att få veta om olika mediciner fungerar ihop.
Många av de som kommer till akuten har blivit sjuka av sina mediciner, berättar Eva-Lott Eitrem.
– Om man inte tar sin medicin i rätt tid och i rätt dos, så blir det inte bra, utan man går till läkaren igen. Sjukvården skulle tjäna 40 000 kronor per patient och år om man använde den här appen, där man får en påminnelse om sin medicinering.
Nu har appen, som heter MinMedicinapp, blivit nominerad till två tävlingar. Den ena är Guldmobilen, som arrangeras av Mobilbusiness och Mobil, där appen har chans att vinna i kategorin ”Hälsa”.

Chans att nätverka

Den andra tävlingen är Guldpillret, som Dagens Medicin och Dagens Apotek står bakom tillsammans med Läkemedelsförsäkringen.
För Eva-Lott betyder nomineringarna mycket, främst på grund av möjligheten att få ut information om appen.
– Det är en ära att bli nominerad och det är en kvalitetsstämpel. Jag kommer själv att åka upp till Stockholm på båda galorna för det är ett bra tillfälle att knyta nya kontakter. Och det är inte bara gala utan även konferens och nätverkande.

Nominerad tidigare

Eva-Lott har varit nominerad till Guldmobilen en gång tidigare.
– Men då åkte jag faktiskt inte dit, eftersom jag var så uppbokad, men den här gången känner jag att jag måste. Blekinge är litet och jag vet ingen annan här som håller på med medicintekniska grejor, så jag känner mig ganska isolerad.
Guldpillrets vinnare avslöjas på Apoteksdagen den 5 november och vinnarna av Guldmobilen presenteras på Mobilgalan den 6 november.

Publicerad 04 November 2014 10:00