Södra hoka samarbetar med Nöjeskompaniet genom julshowen ”Klappjakten”. Foto: Oskar Sandström

Södra hoka samarbetar med Nöjeskompaniet genom julshowen ”Klappjakten”. Foto: Oskar Sandström

Klappat och klart för årets julshow

SÖDRA HOKA Stiftsgården Södra Hoka gör gemensam sak med Nöjeskompaniet under tre kvällar i december. Julshowen med julbord heter ”Klappjakten” och ska hjälpa Södra Hoka att arrangera ett sommarläger för barn med ekonomiska svårigheter nästa år. Julshowen blir under tre kvällar där deltagarna Anders och Mikael Jönsson och Håkan Windahl bestämmer start och mål, men däremellan får publiken vara med på ett hörn och välja nummer.

Väljer låda

– Publiken får välja nån av klapparna och lådorna som innehåller lite gammalt och nytt. Vi kommer att ha omkring tolv klappar, men vi kommer inte att hinna med att öppna alla. Så kvällarna blir helt olika. Sen finns det alltid utrymme för improvisation, säger Anders Jönsson. – De väljer låda och vi håller låda, inflikar Håkan WIndahl.

Stöttar sommarläger

En del av biljettpriset kommer att gå till sommarlägret nästa år för barn med ensamstående föräldrar som har ekonomiska svårigheter. – Vi hoppas på flera samarbetsparter för att finansiera sommarlägret. Vi finansierar en del själva. Eftersom vi inte har några ägare som vill ta ut vinst så kan vi använda överskottet till sådana här satsningar, säger driftschef Anna Wärnblom.

Publicerad 24 September 2014 12:00