Evenemanget

Evenemanget "För barn mot cancer" har hittills dragit in över 320 000 kronor till Barncancerfonden. Nu är det klart att evenemanget återkommer även nästa år. Foto: Privat

Har samlat in över 320 000 kronor

"För barn mot cancer" får en fortsättning även nästa år

Av
Nicole Blomstrand

UPPFÖLJNING. Hallå där Jennie Strand, initiativtagare till välgörenhetsarrangemanget ”För barn mot cancer”, som arrangerades den 31 augusti på Halmstad arena.
 
Hur var dagen?
– Jag är supernöjd. Det var ju första gången så det finns självklart mycket som kan förbättras till nästa gång men det var en lyckad dag. När vi öppnade hade vi en 300 meter lång kö utanför. Vi sålde kanske 75 procent av alla grejer på loppisen och det trodde vi aldrig. Vi räknar med att det totalt kom runt 5 000 besökare till arenan under dagen.
Hur mycket pengar fick ni in till Barncancerfonden?
– Hittills har vi fått in över 320 000 kronor. Men vi fortsätter insamlingen ända fram till nyår. Vi pärlar och säljer armband som aldrig förr och det rullar in pengar varje dag. Dessutom säljer vi också sakerna som blev över från loppisen. Mitt första mål var 100 000 kronor, sedan blev det 300 000 och nu hoppas vi kunna få in runt en halv miljon.
Kommer arrangemanget att återkomma?
– Nyår är slutdatum för insamlingen till Barn mot cancer 2014 men det blir en fortsättning även nästa år, då går vi all in och det blir mycket större. Datumet är redan spikat och det blir den 27 september i Halmstad arena men vi kommer ha dubbelt så stora lokaler jämfört med i år. Nu har jag ett helt år på mig att förbereda och nu vet jag vad som krävs för att det ska bli ännu bättre. Det kommer bli riktigt stort!
 

Publicerad 19 September 2014 10:09