ANDREAS NORDSTRAND tar emot bilarna från Offensiv. I bakgrunden säljansvarige Magnus Kheller på Offensiv. FOTO: Kristian Andersson

ANDREAS NORDSTRAND tar emot bilarna från Offensiv. I bakgrunden säljansvarige Magnus Kheller på Offensiv. FOTO: Kristian Andersson

Unga gillar elföretag i stöten

Elcom på Offensiv(en)

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN Blekingeföretaget Elcom vars utveckling vi följt sedan starten för halvannat decennium sedan fortsätter att göra framgångar på marknaden. Nyligen anställdes fem elektriker, alla unga och nyutexaminerade.
Satsningar på de yngre är en förutsättning för att vi ska klara alla nya åtaganden. Orderböckerna fylls på rejält och särskilt stor framgång har man som el-leverantör till JSB's lyckade satsning runt om i landet på Trygga Boendet. Självklart smittar framgångarna av sig på andra branscher. Transportfordonsförsäljaren Offensiv har exempelvis fått beställning på sju nya bilar som just nu håller på att levereras.
För de unga som börjar som lärlingar och blir helt färdiga elektriker inom ett år är det särskilt spännande. En av de unga, Oskar Svensson, har redan fått jobba långt norr om Stockholm och har inget emot att resa runt i landet. Att få den här chansen är fantastiskt kul. Jag har till och med vågat skaffa mig en egen lägenhet tack vare detta.
Örjan Nilsson, vd på Elcom, är mycket nöjd med sina nyanställda. De har ett härligt driv och är en positiv injektion för alla 65 anställda i företaget.

Publicerad 12 September 2014 12:00