Spanska Flugan har premiär i Bellevueparken den 15 augusti. Här repeterar Niklas Holtne, Mats Sandelius och Magnus Rosén en scen från den klassiska farsen. Foto: Oskar Sandström

Spanska Flugan har premiär i Bellevueparken den 15 augusti. Här repeterar Niklas Holtne, Mats Sandelius och Magnus Rosén en scen från den klassiska farsen. Foto: Oskar Sandström

Snart flyttar Von Klinker in på scen

Spanska Flugan återupptar repetitionerna

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN Sandelius Kultur & Nöje har knappt hunnit avsluta föreställningarna med sommarteatern Bröderna Lejonhjärta innan de återupptar repetitionerna av farsen Spanska Flugan.

Fram till nästa helg repeterar de i Lokstallarna innan de flyttar in i Bellevueparken. Repetitionerna startade i våras innan de tog sommaruppehåll på grund av att en del skådespelare både är med i Spanska Flugan och Bröderna Lejonhjärta. Biljettförsäljningen har tickat på bra.
– Det har gått rätt bra, med många företagsbokningar. Utöver farsen har vi Von Klinkers punschmiddag, vilket blir lite som en offentlig premiärfest, säger producent Elin Sandelius.
Spanska Flugan är en ursprungligen tysk fars som skrevs 1914 och översattes till svenska och sattes upp i Sverige samma år. Regissören och skådespelaren Per Gerhard skrev under 80-talet sångtexter till den svenska uppsättningen, texter som kommer att användas i den här uppsättningen också. Mats och Elin Sandelius har strukit på ett lager Carlshamnsfernissa på historien, som i deras uppsättning utspelar sig i Carlshamn 1914, och med en punschfabrikör i stället för en senapsfabrikör. Det är Magnus Rosén som spelar Ludvig Von Klinker.
– Han är trevlig och charmig, men också väldigt lynnig, explosiv och utåtagerande när det passar hans syften. Jag ser honom lite som Puntila av Brecht, säger Magnus Rosén.

Publicerad 29 July 2014 08:48