Rösten i fokus på Halmstad Opera & Vocal Festival

Av
Nicole Blomstrand

MUSIK. Hallå där Hedvig Jalhed, konstnärlig ledare för Halmstad Opera & Vocal Festival, som arrangeras 17-19 juli på Halmstads teater.
 
Hur skulle du beskriva festivalen?
– Halmstad Opera & Vocal Festival är en helt ny, osedvanligt fräsch och nytänkande festival som blandar ny och gammal musik och olika röster. Det är rösten som står i centrum, det är mycket opera på programmet men inte bara.
 
Vad återfinner vi i programmet?
 – Vi har musik från 1700-talet fram till nutid, det senaste verket är skrivet i år. Olika röstkonstnärer uppträder, vissa är klassiska och andra är mer alternativa och låter lite annorlunda. Artisterna är allt från hemvändande sångare från Halland till världsstjärnor som stått på Metropolitans scen.
 
Vilka riktar sig festivalen till?
– Till alla som är nyfikna på rösten och vad man kan göra med röster. Festivalen riktar sig till både Halmstadbor och de som besöker stan så här års. Vi har uppträdanden för olika ålderskategorier, från barnopera som passar för barn från fem år, till musik för den äldre publiken.
 
Vad har du för förhoppningar på arrangemanget?
– Vi som jobbar med festivalen hoppas självklart att det ska bli en fortsättning, att vi startar en tradition i år och att festivalen ska återvända.

Publicerad 11 July 2014 14:00