I slutet ?på juli kommer Smokie till Halmstad och Solgården. ?Foto: Press

I slutet ?på juli kommer Smokie till Halmstad och Solgården. ?Foto: Press

"Nästan som ett äktenskap"

Av
Nicole Blomstrand

PÅ SCEN. Brittisk rock sätter Tylösand i gungning i slutet på juli när banden Sweet, Slade och Smokie kliver upp på Solgårdens scen samma kväll. Lokaltidningen tog ett snack med Terry Uttley i Smokie inför spelningen.
 
Terry Uttley är den enda bandmedlemmen som har varit med i Smokie helt från start.
– Det var varit en rolig resa men vissa perioder har självklart varit tuffare än andra, det är så livet ser ut.
I dag består bandet av Mike Craft på sång och gitarr, Mick McConnell på sång och gitarr, Terry Uttley på sång och elbas, Steve Pinell på slagverk och Martin Bullard på keyboard. Denna uppsättning av Smokie har turnerat världen runt i nästan tjugo år.
– Vi är duktiga på att ge varandra utrymme och turnélivet har därför funkat bra för oss. Det är lite som ett äktenskap faktiskt. Visst ska man göra saker tillsammans men det är lika viktigt att ge varandra utrymme, säger Terry Uttley.
Smokies främsta hitlåt ”Living next door to Alice” släpptes 1976. 1995 fick låten nytt liv när den nederländska gruppen Gompie spelade in sången med titeln ”Who the Fuck is Alice?”. Senare samma år samarbetade Smokie med Roy ”Chubby” Brown och släppte en liknande version, som nådde topp tio i Storbritannien.
– Det är en enkel och okomplicerad låt om den vanliga historien pojke möter flicka. Grejen med vår musik är att vi inte är kontroversiella eller kritiska, vi skapar bra och minnesvärda melodier. Framgången ligger i enkelheten, säger Terry Uttley.
Vilken känsla får du när du står på scen?
– Det är definitivt ett rus som känns i hela kroppen. Värmen som folk i publiken ger oss är fantastisk, säger Terry Uttley som ser fram emot spelningen på Solgården.
– Det kommer bli riktigt bra. Sweet och Slade är gamla vänner sedan många år tillbaka och vi har riktigt roligt ihop.
 
MISSA INTE!
Smokie, Sweet & Slade den 30 juli på Solgården.

Publicerad 11 July 2014 11:00