Beatles-covers i Musiktältet på Östra Piren

Liverpoolband till Östersjöfestivalen

Av
Peter Enckell

MUSIKTÄLTET Föreningen Musik i Carlshamn öppnar sitt musiktält och bjuder festivalbesökarna på en musikbuffé av sällan skådat slag.
Eller vad sägs om delikatesser som dansband a la 70-tal, Beatlescoverbandet Biker Groove från Liverpool, blues, rock, country, linedans och en och annan visa.
Tältet reses på gräsmattan mellan högskolan och Näsviken och blir det hett kan man alltid ta ett dopp vid den intilliggande badbryggan.
Givetvis kommer det att finnas servering som sköts av samarbetspartnern Nya Cityrestaurangen i Karlshamn.
Lena Mattsson , föreningens ordförande ,säger att detta hade inte kunnat bli möjligt utan en lång rad sponsorer. Lena som för övrigt själv är en duktig sångerska har lovat at inleda festligheterna och har för ändamålet skapat ”dansbandet Blek Inge'z med Roger Karlsson på gitarr, Henrik Hemberg på synt/piano, Jan Svensson bas, Jonte Alex Ala Snodden dragspel samt Lars Göran Olsson på trummor. Första ackordet slås kl 19.00. Efter dansen drar karlskronabandet Turnpikes igång en konsert.
Torsdagens huvudnummer är utan tvekan Biker Groove från Liverpool. De spelar framför allt Beatles- och Queen-covers men också covers av Kinks, Stevie Wonder med flera. Detta är ett fantastiskt tillfälle för alla Beatlesälskare att höra ett Beatlessound från fornstora dagar.. De har bland annat spelat under Beatlesveckan i Liverpool, en festival i augusti som besöks av 350 000 personer.
Fredagen är hemmabandens afton med FWT där bland andra Olofströms förre Rotarytpresident rockar loss och hela Musiktältsfestivalen avslutas med det nystartade bandet bestående av Kjelle Jacobsson, Tim Earle, Jimi Lexe och Johnny Granström.
Det finns mer än en anledning att ta sig till Östra Piren nästa vecka.

Publicerad 11 July 2014 12:00