Jan Jeppsson, Torkel Möllerström och Ingrid Mattisson arrangerar berättarfest.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Jan Jeppsson, Torkel Möllerström och Ingrid Mattisson arrangerar berättarfest.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Berättarfest i tre kommuner

Av
Tinna Hiller Andreasson

BLEKINGE. Den 29 juni drar ”Berättelser under eken” igång med invigning i Holmsjö. Det är sjätte året som berättarfesten arrangeras. Nytt för i år är att programmet sträcker sig över tre kommuner.
”Berättelser under eken” startade som ett Leaderprojekt i Ekrikets regi. När projektet tog slut för tre år sedan bildades istället en ideell förening. Under en vecka varje sommar genomför man en berättarfest med nedslag på olika platser, denna gång i Karlskrona, Ronneby och Karlshamns kommuner.

Invigning i Holmsjö

Årets invigning hålls på Hembygdsön i Holmsjö, där det blir musik och historier av Stig ”Alex” Axelsson. Dessutom medverkar Ann-Louise Trulsson, Dimitri Latorre och Michael Helgesson i ”På minuten”, där det gäller att prata om ett givet ämne i en minut utan att bli avbruten. Programledare blir Ingemar Lönnbom.
Flera arrangörer återkommer, men det tillkommer också nya. Ett av årets nytillskott är Anette Stigsdotter, som håller i en ogräs- och örtavandring vid Mörrumsån.

Radiominnen på café

Nytt är också att man har programpunkter inne i centrala Karlskrona. Dels är det stadsvandringar, dels ett berättarcafé med rubriken ”Radiominnen”.
Som avslutning på veckan blir det berättarkväll med Katarina Mazetti, som är något av en frontfigur för berättarfesten.
– Vår tanke är att så många som möjligt som har en verksamhet som passar in vår vara med. Varje medverkande håller i sitt eget arrangemang och vi håller ihop det hela, förklarar Jan Jeppsson, ordförande i föreningen.

Publicerad 17 June 2014 11:00