Lone Larsen dirigerar Voces Nordicae. Foto: Ulrika Malm

Lone Larsen dirigerar Voces Nordicae. Foto: Ulrika Malm

Nyskapande kör inviger musikfestival

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Nu är det dags för årets upplaga av Lyckå Kammarmusikfestival. Första punkten på programmet är en konsert med Trio Enchantée på Karlskrona konsthall den 25 juni.
I samband med ”vernissagekonserten” på Karlskrona konsthall öppnar också en konstutställning i Slup- och barkasskjulet på Stumholmen.
Den officiella invigningen av Lyckå Kammarmusikfestival 2014 sker söndagen den 29 juni i Lösens kyrka. Där dirigerar Lone Larsen konserten ”Öppen planlösnig!” med kören Voces Nordicae, som presenteras som ”strålande och nyskapande”.
Under den kommande veckan kan man ta del av verk av bland andra Schubert, Sjostakovitj, Stenhammar, Mendelssohn, Staffan Storm och Bach. Det blir också visor, världsmusik, klezmer och tango.
Festivalen avslutas med Matteuspassionen av Bach i Lösens Kyrka söndagen den 6 juli.
Liksom tidigare år blandas musiken med ”Tankar vid havet”. Professorn i etik Göran Bexell berättar om Harry Martinson och etiken, Merete Mazzarella, professor i litteraturvetenskap, samtalar om utopier och Sven-Eric Liedman, professor i idéhistoria, talar om ”tankens lätthet, tingens tyngd - om frihet”.

Publicerad 16 June 2014 12:00