Den nya styrelsen ska blåsa liv i Siretorp-Mörbys hembygdsgård. Foto: Oskar Sandström

Den nya styrelsen ska blåsa liv i Siretorp-Mörbys hembygdsgård. Foto: Oskar Sandström

Nytändning för bygdegården

Av
Oskar Sandström

SIRETORP I höstas var det nära att hela den gamla styrelsen skulle försvinna från Siretorp-Mörby Bygdegårdsförening. Men genom gemensamma ansträngningar har en nygammal styrelse bildats som tänker hålla liv i bygdens mötesplats.

– Vi fick en bra mix med hälften gamla och hälften nya styrelsemedlemmar och det har fungerat väldigt bra, säger Agneta Rasmusson, ledamot i styrelsen. Efter en vårstädning är planen att hembygdsgården ska användas mer och bli en naturlig mötesplats för de boende i Sandviken och Siretorp.
– Vi har många idéer på vad vi vill göra. Det första blir en vinprovning den 9 maj, och sen en gökotta den 29 maj, säger Agneta Rasmusson. Det är två munskänkar från bygden som ställer upp under provningen.

Ny mötespunkt

Längre fram finns det planer på en datorkurs för äldre. Bygdegårdens Facebookgrupp och nya hemsida har hjälpt föreningen att komma ut med vad som händer och är på gång. I slutet på augusti planeras en höstmarknad.
– Vi är många i samma ålder här och det fanns en lust och en energi att göra saker tillsammans i bygdegården. Kiosken här har blivit en samlingsplats, och bygdegården kan bli ett bra komplement till det, säger Agneta Rasmusson.

Publicerad 15 April 2014 09:06