Hallå där, Stefan Svensson

...kock på Annebo förskola, som nyligen vann klassen ”Årets hållbara gastronomi” i White Guide Junior.

Av
Tinna Hiller Andreasson

Grattis! Hur känns det?
– Det är ett kvitto på att man gör något rätt och att det lönar sig att tänka på miljön.
Vad har ni gjort för att lyckas med detta?
– Vi köper allt som går KRAV-märkt, mer än nittio procent av råvarorna, och har inget svinn. Allt är noga uträknat, så jag lagar exakt det som behövs.
Vad betyder utmärkelsen för förskolan?
– Tyvärr ska Annebo förskola läggas ner till midsommar, men det betyder något för den offentliga verksamheten. Nu har jag i alla fall visat att det går. Sedan är det upp till politikerna vad de vill göra av det.
Vad ska du göra när förskolan har lagts ner?
– Jag söker jobb och är öppen för alla förslag. Jag har inte fått något besked från kommunen och det visar den ambitionsnivå som finns. Mycket i det offentliga hålls uppe av entusiaster, men de tröttnar efter ett tag och hoppar av till privata alternativ.

Publicerad 15 April 2014 17:03