AVBILDA CARLSHAMN. Initiativtagarna titl tävlingen tar bilder på kända carlshamnsm,otiv. Från vänster Peter Mattisson, och Anna Deutgen i mitten Henrik Kördel och th Oliver Lundgren. FOTO: Peter Enckell

AVBILDA CARLSHAMN. Initiativtagarna titl tävlingen tar bilder på kända carlshamnsm,otiv. Från vänster Peter Mattisson, och Anna Deutgen i mitten Henrik Kördel och th Oliver Lundgren. FOTO: Peter Enckell

Ta din bild av Carlshamn

Ny fototävling under jubileumsåret

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN Årets jubileum kommer att dokumenteras av dig och alla andra Carlshamnsbor. Om ni vill och har lust. En fototävling har just påbörjats där alla är vinnare.

Tanken är att staden ska dokumenteras inom kategorierna Mitt Karlshamn, Natur, Upplevelser och Människor. Tävlingen arrangeras av Photomic och Sparbanken i Karlshamn med stöd av projektet Gilla Karlshamn. Tanken är att engagera alla Carlshamnsbor som äger någon form av kamera. Man skickar in bilderna till www.karlshamn2014.se och efter koll av Photomics personal (för att undvika direkt olämpliga bilder) publiceras de på sidan efter hand som de kommer in. De fem första bilderna från var och en kommer dessutom att skrivas ut på fint fotopapper och skickas hem till fotografen. Redan där har man alltså ”vunnit”.

Vinnare varje månad

Varje månad utses en vinnare och tre andrapristagare. Vinnaren är den som fått mest gillamarkeringar - Alla som vill kan gå in och gilla men bara en gång per bild - Och de tre andrapristagarna kommer från var och en av de övriga tre kategorierna. Vinnaren får en IPad och andrapristagarna en förstoring på en canvas.
Photomic är det enda företaget i Sverige som erbjuder denna typ av tjänster. All teknik har utvecklats av Avalon Innovation, ett annat Carlshamnsföretag och Sparbanken i Karlshamn som i år fyller 185 år är med och finansierar. Det är med andra ord en tävling som håller sig helt och hållet innanför kommungränsen - Från utveckling av hemsida till motivval och sponsring.
Projektledare för tävlingen är Oliver Lundgren från Photomic.
– Vi är Sveriges största bildframställningsföretag och när vi fick den här idén tyckte vi att det skulle kunna bli ett riktigt roligt och intressant dokument från Carlshamn 2014.
Hela materialet kommer att skänkas till Karlshamns Museum när tävlingen är över. Under tävlingens gång kommer allmänheten att dels kunna kolla bildflödet på internet men även på dataskärmar runt om istan.
– Vi kommer att ha skärmar på samtliga våra kontor, säger bankdirektör Henrik Kördel.
– Och vi som är i projektet Gilla Karlshamn ska se till att tävlingen rullar på NetPort Science Park, säger Anna Deutgen.

Fota i kommunen

De enda kraven som ställs är att bilderna är tagna i år och innanför kommungränsen. Det är också viktigt att veta att det är fotografens ansvar att motivet får publiceras och mångfaldigas. Här i Commersen kommer vi att presentera Månadens vinnare varje månad.

Publicerad 01 April 2014 08:35