Dj- och producentduon Nause spelar på onsdagen under Östersjöfestivalen. Foto: Pressbild

Dj- och producentduon Nause spelar på onsdagen under Östersjöfestivalen. Foto: Pressbild

Nause och The Foo till Östersjöfestivalen

Festivalen föryngrar sig

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN Traditionsmässigt har Östersjöfestivalen sedan 1989 haft onsdagskonsert med stora affischnamn. I sommar blir det två konserter samma kväll, med tonårsgruppen The Fooo och DJ-duon Nause.

En annan nyhet är att Karlshamns kommun det här året använt sig av Enduo AB för bandbokningen. Årets artister The Fooo och Nause har en lite yngre målgrupp än tidigare års dragplåster, som Thomas Ledin, Ulf Lundell och Kent.
– Det känns roligt att få göra något nytt. Det blir en familjefest där The Fooo inleder kvällen och Nause går på senare med en stor, häftig ljusshow, säger Svenerik "Svenne" Olsson.

The Fooo har varit förband åt bland annat Justin Bieber och har blivit kända för sina flashmobkonserter. De fyra medlemmarna Felix Sandman, Omar Rudberg, Oscar Molander och Oscar Enestad är alla dansare sedan barnsben.
Nause är en DJ- och producentduo bestående av Jacob Criborn och Leonard Scheja. De slog igenom med trippelplatinasingeln ”Made Of” och har varit nominerade både till P3-guld- och Grammisgalan. Biljettsläpp till onsdagskonserten den 16 juli är den 22 april. Andra artister under Östersjöfestivalen är Malena Ernman som inviger festivalen, Coco Montoya, Björnson och Robert Wells, som står för pausunderhållningen vid Baltic Song Contest.

The Fooo. Foto: Pressbild

The Fooo. Foto: Pressbild

Publicerad 01 April 2014 08:35