Jeanette Rosander, Ronneby kommun, Bosse Frank, Ronneby Brunn, Sofia Loell, Ronneby Handel, Svenerik Olsson, Enduo, och Angelica Coleman, Ronneby Brunn, samarbetar kring arrangemang i Ronneby. Foto: Stina Pettersson

Jeanette Rosander, Ronneby kommun, Bosse Frank, Ronneby Brunn, Sofia Loell, Ronneby Handel, Svenerik Olsson, Enduo, och Angelica Coleman, Ronneby Brunn, samarbetar kring arrangemang i Ronneby. Foto: Stina Pettersson

Fortsatt arrangemangssatsning

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Flygdag, barnloppis, Sabatonkonsert och dramatiserade Brunnsparksvandringar. Det är några av de saker som händer i Ronneby under vår och sommar.

Kommunen, Ronneby Brunn, Enduo och Ronneby Handel fortsätter förra årets samarbete kring arrangemang ”Det händer i Ronneby”.

Lättare för alla

– Vi har fått mycket positiv respons på samarbetet och att jobba under en flagga underlättar för oss allihop, säger Sofia Loell, projektledare för Ronneby handel.

Kommunens personal som jobbar med att framhäva arrangemangen kommer att röra sig mer fritt både i centrum och i Brunnsparken för att informera om vad som händer i Ronneby.

Musik och aktiviteter

– Det hänger ihop med att det blir en annan turistbyrå, säger Jeanette Rosander, från Ronneby kommun.

På torget kommer det att bli någon form av musikevenemang, vad är ännu inte klart. Mysiga måndagar fortsätter även i år med barnloppis och aktiviteter i centrum.
I Brunnsparken blir det också musik i sommar som vanligt. Diggiloo kommer den 1 augusti och helgen efter spelar Sabaton.
– Det kan vara beklagligt att det ligger så tätt och att inget är i juli. Men det är inte skrivet i sten att det inte blir något mer, säger Svenerik Olsson, konsertarrangör från Enduo.

Innan Sabaton äntrar scenen spelar två starka förband som avslöjas senare.
– Det blir en kanonkväll om man gillar den typen av musik. Ett av banden är en av mina favoriter, säger Olsson.

Hela körfältet för Brunnen är inte heller klart. Där kommer det att tillkomma intressanta evenemang. Brunnsterrassen kommer till exempel att ha artister och olika temakvällar i sommar. På måndagar blir det Happy Mondays med grillkvällar. På torsdagar har de Sommarklubben med lokala coverband.

Fokus på parken

Den 16 augusti är det sedan dags för Sweden Wellness Festival som den här gången gästas av Thomas Di Leva.
– Det blir nog en fantastisk afton med lampor och tyger i parken, säger Angelica Coleman, från Ronneby Brunn.

Innan dess blir det dock flygdag när F17 firar 70 år den 1 juni. Då beräknas mellan 35 000 och 50 000 besökare komma.

Det blir extra fokus på Brunnsparken i år. Det här året kommer bland annat de dramatiserade stadsvandringarna att utökas med vandringar i Brunnsparken.

Även där kommer medlemmar från Ronneby Folkteater att dyka upp och spela upp scener.
– Vi kommer att jobba mycket med att Brunnsparken har utsetts till den mest inspirerande parken, säger Jeanette Rosander.

Publicerad 22 March 2014 12:00