Sölvesborgs golfklubb arrangerar Sölvesborg Ladies Open, berättar Fanny Sunesson, tourvärd och Kristian Olsson, klubbchef. Här i sällskap av golfarna Emma och Sara Nilsson på videolänk från Spanien. Foto: Oskar Sandström

Sölvesborgs golfklubb arrangerar Sölvesborg Ladies Open, berättar Fanny Sunesson, tourvärd och Kristian Olsson, klubbchef. Här i sällskap av golfarna Emma och Sara Nilsson på videolänk från Spanien. Foto: Oskar Sandström

Ladies Open kommer tillbaka den 21–23 maj

SÖLVESBORG. För andra året arrangerar Sölvesborgs golfklubb den stora tävlingen Sölvesborg Ladies Open. Tävlingen ingår i Nordea Tour och tävlingens värd är Fanny Sunesson. – Det är inspirerande för hela klubben och en stor utmaning att få ha den här, säger Fanny Sunesson. Förra årets tävling gick väldigt bra, med 126 golfare från 18 länder, en siffra som inte lär minska det här året. Fanny Sunesson passar också på att berömma banans skick. – Den kan jämföras med en herrbana på Europatouren. Snabb, jämn och väldigt härlig att spela på, säger Fanny Sunesson. – Vi ska inte ropa hej ännu då det kan komma en köldknäpp, men banan ser väldigt bra ut. Inga skador eller sjukdomar på gräset, säger klubbchef Kristian Olsson. Två av klubbens egna spelare, systrarna Emma och Sara Nilsson, kommer att spela på Sölvesborg Ladies Open. Emma är proffs medan Sara är amatör, och deltog på videolänk under presskonferensen, då de är ner i Spanien, i närheten av Valencia, för att träna. – Det var en bra arrangerad tävling förra året, med en bra bana. Och det var kul att få spela på hemmaplan, säger Emma Nilsson.

Klara för tävling

Hennes lillasyster har nyligen spelat Spanska Öppna. – Det är en stor amatörtävling. En tuff bana med hård vind, men det var jätteroligt att få vara med. Andra klara namn för Sölvesborg Ladies Open är Madeleine Augustsson, Mikaela Parmlid, Amanda Mattsson och Kristina Boo.

Utflykt för spelarna

Sölvesborgs Golfklubb planerar också att göra en utflykt med alla spelare för att visa upp Blekinge. – Vi ska ta dem till Hanö och Eriksberg, säger Fanny Sunesson. Tävlingen sysselsätter många medlemmar som funktionärer, Förra året jobbade över 100 medlemmar under tävlingen. Sölvesborg Ladies Open spelas den 21-23 maj och ingår i Nordea Tour LETAS (Ladies European Tour Access Series).

Publicerad 19 March 2014 12:00