Anders Sjöquist, Carina Henriksson och Christer Ericsson.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Anders Sjöquist, Carina Henriksson och Christer Ericsson.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Mer musik och revy på Säljö

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. I sommar blir det ännu fler musikkvällar på Säljö udde. Dessutom återkommer Skärgårdsrevyn med en nyskriven föreställning.
Det var 2012 som man började med musikkvällar på Säljö udde och förra året var det premiär för Skärgårdsrevyn.
– Det blev faktiskt succé med revyn. Vi sålde över 2 500 biljetter till våra evenemangskvällar förra sommaren, säger Christer Ericsson.
Sommarens program inleds med revypremiär den 25 juni. Skärgårdsrevyn ger i år föreställningen ”Välkommen till Sverige - Ta av dig skorna” vid tio tillfällen. Hela revygruppen på sju personer har deltagit i manusskrivandet.
– Det blir en nummerrevy med en röd tråd. Som titeln säger så blir det lite parodi på vad som är svenskt och prov på hur det kan se ut när man ska komma in i det svenska samhället, berättar Carina Henriksson.
– Och det är ju valår i år så det blir lite politiskt, tillägger Anders Sjöquist.
Det blir dock inte någon traditionsenlig lokalrevy.
– Vi har förstås en del lokala personer med, men det kommer många turister, så det blir blandat, förklarar Carina.
Onsdagen den 2 juli inleds programmet ”Så mycket bättre!”, där lokala artister framträder under ett tema. Först ut är Viktor Fröborg Band som spelar Håkan Hellström. Ida Henriksson gör debut med sina egna visor den 9 juli.
– Ida har bjudit in både vänner och familj som ska backa upp henne, berättar Christer Ericsson.
Den 16 juli är det dags för irländsk musik med Eastern Session och den 23 juli kommer Herr Ludwigs Orkester med temat ”Rockabilly all in”.
Ett nytt inslag för året är After Beach, som arrangeras två lördagar i juli, där det handlar om en helafton med båtresa tur och retur från Handelshamnen. För underhållningen står Duo Jag, ett coverband som har gjort sig känt genom Idol och Stadskampen.
När det är dags för Skärgårdsfest i Karlskrona tjuvstartar Säljö udde redan onsdagen den 30 juli med Louise Hoffsten på scen. Kvällen därpå kommer Marcus Håkansson och fredagen den 1 augusti blir det tradjazz med danska Wonderbrazz.

Publicerad 15 March 2014 12:00