Dennis Nilsson från Alvesta lever sin musikarriär i USA. Foto: privat.

Dennis Nilsson från Alvesta lever sin musikarriär i USA. Foto: privat.

Dennis uppfyllde sin trumdröm

Av
Erik Hildingsson

TRUMMOR. Alvestakillen Dennis Nilsson föddes i Alvesta utvecklade tidigt sitt intresse för att spela trummor. Efter studier i musikproduktion på Växjö universitet, bar det av till det stora landet i väst där han läste vidare på Musician Institute. Nu har han etablerat sig som trumslagare i USA.
– Jag var riktigt nervös innan jag skulle åka men det släppte snabbt och nu trivs jag jättebra, säger han.

När Dennis Nilsson var åtta år började han ta trumlektioner, något han tyckte var väldigt roligt och kände att han skulle vilja ha som jobb. När han hade gått färdigt gymnasiet ville han ta tag i sina musikdrömmar på riktigt.
– Jag kollade runt på en del skolor både i Sverige och USA men tyckte inte att jag var redo för att resa iväg då, berättar han.
Det blev istället musikstudier på Växjö universitet där han fick lära sig mycket om teori och hur man spelar in musik i studio.

Sökte till USA

När han var klar på universitetet började han jobba på postterminalen i Alvesta. Så småningom kom han återigen att tänka på att studera i USA. Han sökte till det ett och ett halvåriga trumprogrammet på Musician Institute i Los Angeles och kom in. Flyttlasset bar av till USA och Dennis var riktigt nervös innan.
– Man hade ju ingen riktig annan om vad som skulle hända, om lägenheten skulle vara bra, skulle jag trivas både i skolan och i staden, skulle jag hitta kompisar och så vidare, berättar han.
Men det gick bra och han fick lära sig en del nya saker som att skriva egna låtar. Efter att studierna avslutats har musiklivet rullat på väldigt bra för Dennis och han har bland annat gått på audition för stora artister som Cee-Lo Green och Daniel Powter.

Spelas på radio

På senaste tiden har han haft ett stort samarbete med den indiska dansaren och sångerskan Bhavana Reddy och de har bland annat skrivit en låt tillsammans som spelas mycket på amerikansk radio just nu. Han har även fått spela på ett av de största inför-eventen till Grammygalan. För att lyckas i musikbranschen gäller det att gå på många auditions och att inte ge upp.
– Många auditions har jag fått veta om via skolan som tipsat om mig, sen läser man på hemsidor och får reda på dem på andra sätt också, säger han.
Om man precis som Dennis drömmer om att flytta utomlands och plugga så har han några tips
– Var inte rädd för att lämna din komfortzon. Var inte rädd för att ta risker. Jag känner att jag har växt enormt mycket som människa efter att jag kommit hit, avslutar han.

Publicerad 14 March 2014 13:30