Linda Jonasson, ansvarig för Maxiköket, är glad över butikens nya satsning. Foto: Stina Pettersson

Linda Jonasson, ansvarig för Maxiköket, är glad över butikens nya satsning. Foto: Stina Pettersson

Satsar på vegetariskt och ekologiskt

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Ica Maxi i Ronneby satsar nu på vegetariska och ekologiska varor. De vet att det finns ett intresse för produkterna och vill därför vara sina kunder till lags.

Linda Jonasson, ansvarig för Maxiköket, är själv allergisk och gillar att pyssla med recept. Därför har hon vanan inne att anpassa recept efter vad hon kan äta och att upptäcka nya produkter. En dag fick hon se vegetariska, mjölkfria ostar som inte Maxi hade och frågade sin chef om hon fick ta hem några till butiken. Det fick hon och på den vägen är det.

Nu har de tagit in fler vegetariska produkter som bland annat korvar, köttbullar, grillhamburgare och godis.
– Det har redan gått en hel del, berättar hon.

Kan bli fler

Ica Maxi i Ronneby har haft vegetariska produkter även tidigare, men inte i den här utsträckningen. Då har det handlat om frysta produkter och någon sojaost. Om intresset nu finns för varorna är det möjligt att de kan satsa ännu mer på dem.
– Vi tar in det som går bra, så det är bra att veta vad folk tycker om, säger Jonasson.

Samtidigt som de nu framhäver sina vegetariska produkter satsar de på ekologiskt, Kravodlat och rättvisemärkt. I över en månad kommer produkter i denna kategori att stå tillsammans vid Maxiköket.
– Det är för att folk ska få upp ögonen för dem, säger Linda Jonasson.

Maxi har haft den här typen av produkter tidigare men nu har de tagit in flera nya. Det handlar om exempelvis ris, soltorkade tomater, kokosmjölk, olja och ketchup.

Många för ekologiskt

Personalen har märkt att många är för ekologiska produkter och det är en av anledningarna till att de vill satsa på dem.

Publicerad 07 March 2014 12:00