Våren kickas igång med musik

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. I början av året har Ronneby laddat upp med musik. Det blir allt från jazz och rock till fika med musik från hela världen.

Årets konsertkavalkad börjar den 28 februari med svenska bluegrasstexter. Då kommer nämligen Spinning Jennies till Café och matsal. Det följs upp med rock och blues den 1 mars.

Line out spelar

Då gästas Café och matsal av Blue pigs som spelar tung blues av artister som Muddy Waters och Albert King. Line out spelar också den kvällen och bjuder på blues och rock av musiker som Stevie Ray Vaughan och Jimi Hendrix

Samma dag är det dags för Mångkulturellt café på Kulturcentrum igen. Det blir fika med musik från hela världen. Bland annat spelas visor och musik från Mellanöstern med Ali Baba, en svensk kille som sjunger på arabiska. Dessutom finns det tid till öppen scen.

Band från Karlskrona

Den 6 mars spelar Electric Jazz Orchestra med Oscar Appelqvist på orgel, Christian Fridh som spelar gitarr och sjunger samt Kristoffer Johansson på trummor. De kommer från Karlskrona och spelar svängig och soulig jazzmusik.

Arrangemangen är ett samarbete mellan Musik i Blekinge, Ronneby kommun och Arbetarnas bildningsförbund Blekinge.

Publicerad 28 February 2014 12:00