Ebba Eriksson är en av KLRK:s tävlingsryttare. Foto: Tinna Hiller Andreasson

Ebba Eriksson är en av KLRK:s tävlingsryttare. Foto: Tinna Hiller Andreasson

Ett lyft för ridklubben

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. På Karlskrona-Lyckå Ridklubb har man tagit det första spadtaget till en ny satsning på utomhusaktiviteter. Det handlar om en ny anläggning som kan bli verklighet tack vare Idrottslyftet.
För att skapa fler aktivitetsytor och öka tillgängligheten för barn och ungdomar startades Idrottslyftet 2007. Regeringen har sedan dess avsatt 500 miljoner kronor per år.
Blekinge Idrottsförbund, som fördelar Idrottslyftets pengar i regionen, har nu tillsammans med Karlskrona kommun beviljat KLRK 450 000 kronor.

Ny utomhusbana

Målsättningen med projektet är att öka fritidsutbudet för barn och ungdomar i Karlskrona samt att klubben ska kunna fortsätta med sin elittävlingssatsning.
– Vi är väldigt glada och tacksamma att vi få möjlighet att utveckla vår verksamhet. Det är tack vare Idrottslyftet och kommunen, men även sponsorer och medlemmar som har bidragit, säger Ursula Hass, ordförande i KLRK.
Det som kommer att byggas är en ny utomhusbana samt en värmestuga.
– Det här är ett jättelyft för klubben. Vi har idag ett stort tryck på anläggningen och det här är ett led i att hålla god kvalitet och god säkerhet. Idag sker en stor del av ridningen inomhus, men med det här är det fler som kommer att kunna delta, menar Ursula Hass.

Stor förening

Med sina 550 medlemmar är KLRK en av Karlskronas största föreningar. Här finns även tävlingsryttare på elitnivå.
– Det här är också är en jättegrej när det gäller möjligheter att utveckla vår tävlingsverksamhet, säger Kristina Printzlow, verksamhetschef i klubben.
Björn Gustavsson, ordförande i kommunens Idrotts- och Fritidsnämnd, tycker att satsningen är viktig för folkhälsan, men också ur ett genusperspektiv:

Dags för tjejerna

- Vi lägger väldigt mycket pengar på killarnas idrotter, men nu är det dags att satsa rejält på tjejernas och kvinnornas idrotter.
Den nya anläggningen ska vara fullt tillgänglig även för funktionshindrade.
– Så är det här idag och vi vill fortsätta med det när det gäller utomhusanläggningen, förklarar Ursula Hass.

Publicerad 28 February 2014 17:42