Rebecka Abrahamsson försvarade sitt guld i JSM. I SM fick hon dock nöja sig med brons. Foto: Stina Pettersson

Rebecka Abrahamsson försvarade sitt guld i JSM. I SM fick hon dock nöja sig med brons. Foto: Stina Pettersson

Tre medaljer till länet i junior-SM

Av
Stina Pettersson

BLEKINGE. Det gick bra för Blekinge under junior-SM i friidrott inomhus. Länet tog hem både ett guld och två brons.

När JSM i friidrott avgjordes inomhus i Sätra gjorde blekingarna bra ifrån sig. Jacob Lindbom, från KA 2 IF, tog brons i 60 meter i klassen P19 och Thilda Särnevång, från IF Udd, tog samma valör i längd för F19.

Bäst lyckades Rebecka Abrahamsson, från FIF Gnistan, som försvarade sitt guld i tresteg trots att hon gått upp en klass till K22.
– Jag kände att jag var pigg i benen och huvudet var med på vad jag skulle göra, säger Rebecka Abrahamsson.

Ett dunderhopp

Hon visste att guldet stod mellan henne och Jasmin Sabir från Hammarby friidrottsförening. Men hon var ändå inställd på att ta guldet. Hennes motståndare var två år äldre och det var första gången de möttes i K22 klassen för tjejer mellan 20 och 22 år.

Abrahamsson var nervös över att tävla i den nya klassen men tyckte ändå att det var kul med nytt motstånd. När trestegstävlingen led mot sitt slut hade hon två godkända hopp, det längsta på 12,53 meter vilket hon inte var nöjd med eftersom det är betydligt sämre än hennes rekord på 12,79.

I tredje hoppet blev det sedan övertramp. Jasmin Sabir skulle hoppa efter henne och hade dittills hoppat 12,20 och 12, 40 meter.
– Hon fick till ett dunderhopp och jag trodde att hon skulle vinna. Jag blev jättenervös där, säger Abrahamsson.

Men hoppet visade sig vara 12,50 meter, endast tre centimeter kortare än vad som blev Blekingetjejens segerhopp.
– Det var skönt att ta hem det.

Hopp sparade till SM

Vanligtvis brukar Rebecka Abrahamsson prestera som bäst på tävling och både nå och slå sina rekord. Den här gången var det dock annorlunda.
– Men det är placering som räknas. Jag har inte alltid gjort personbästa på JSM. Men det har räckt till guld ändå.

Att hon inte nådde längre den här dagen förklarar hon med att hon inte fick till plankträffen.
– Det är vanligt att man blir överladdad och springer på fortare. Då får man två, tre centimeter övertramp.

Hon var förkyld

Hon hoppades istället att de långa hoppen skulle komma i förra helgens SM. Där blev det silver inomhus förra året och det ville hon försvara. Tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången och hon fick nöja sig med ett brons. Inför tävlingen drogs hon med en förkylning som hon hoppades skulle ge med sig innan helgen, men benen kändes pigga.

Kanske var det förkylningen som gjorde att hon inte hoppade längre än 12,55 meter. Silvret gick istället till Frida Lindström på 12,74 och Abrahamssons konkurrent från JSM knep guldet på 12,77 meter.

Nu är inomhussäsongen över och efter en veckas vila sätter uppbyggnaden igång. Nästa tävling blir i slutet av maj. Abrahamsson tror att 2014 blir ett bra år för henne och målet är att hoppa 13 meter och att försvara JSM-guldet utomhus i augusti.

Publicerad 25 February 2014 17:00