Nyföretagarcentrum i Alvesta är kvar i lokalen på storgatan en tid, sedan flyttar rådgivningen till kommunhuset.

Nyföretagarcentrum i Alvesta är kvar i lokalen på storgatan en tid, sedan flyttar rådgivningen till kommunhuset.

Nyföretagarcentrum kvar på plats

Av
Calle Berglund

FÖRETAGSSTÖD. Alvesta kommun har beslutat att fortsätta stötta Nyföretagarcentrum i Alvesta. Därmed kan verksamheten finnas kvar med öppen rådgivning och lokal på plats i kommunen.

Före jul riskerade Nyföretagarcentrum att få lämna sin lokal i centrum och istället coacha Alvestas nya företagare från kontoret i Växjö. Minskade intäkter var orsaken. Då visste ledningen inte om Alvesta kommun var beredda att fortsätta att stötta verksamheten även under 2014. Men nu är det klart att rådgivning kan erbjudas på plats i Alvesta även i år.
– Då visste vi inte huruvida kommunen skulle fortsätta att stötta oss. Men sedan fick vi beskedet att de var väldigt angelägna om att stödja verksamheten. Och det är vi jätteglada för, säger Britt-Marie Svensson, ordförande för Nyföretagarcentrum Kronoberg.

Förnyat stöd

Stödet är ett fortsatt verksamhetsbidrag på 40 000 kronor för 2014 och en gratis lokal i kommunhuset som kommer att vara öppen för rådgivning.

Rådgivningsbehov

– Den vanliga lokalen kommer vi ha kvar ett tag framöver, sedan kommer vi att vara i kommunhuset i en lokal som kommunen anvisat åt oss. De som vill ha rådgivning i Alvesta kommer att få det i Alvesta även i fortsättningen, säger Britt-Marie Svensson.
Hon pekar på att behovet av rådgivning är stort i tider av ekonomisk nedgång, då många ser en möjlighet att starta eget.
Enligt den egna statistiken är 80 procent fortfarande egenföretagare tre år efter att de fått gratis rådgivning från Nyföretagarcentrum.
– En lokal närvaro är viktigt. Sedan vet vi att det också finns en del som väljer att åka till Växjö för att man vill vara lite anonym, säger Britt-Marie Svensson.

Publicerad 25 February 2014 15:15