Sista körkampen stundar, berättar Conny Nilsson, evenemangsansvarig, Anders Jönsson, Nöjeskompaniet, Anna-Lena Petersson, konferencerier, Susanne Håkansson, arrangörsgruppen och Mikael Jönsson, Nöjeskompaniet. Foto: Oskar Sandström

Sista körkampen stundar, berättar Conny Nilsson, evenemangsansvarig, Anders Jönsson, Nöjeskompaniet, Anna-Lena Petersson, konferencerier, Susanne Håkansson, arrangörsgruppen och Mikael Jönsson, Nöjeskompaniet. Foto: Oskar Sandström

Dags för slutstrid i Körkampen

Åtta körer gör upp i maj

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN. I april blir det för tredje och sista året en körkamp i Carlshamn. Åtta körer ska göra upp om äran i Väggahallen den 12 april. I år är temat gammalt och nytt i Carlshamn.
Körkampen startade som ett led i Södra Cells 50-årsfirande 2012, som Nöjeskompaniet ansvarade för. År två tog Sparbanken i Karlshamn över facklan som arrangör. Det tredje och sista året är det 350-årsjubilerande Karlshamns kommun som är värd för Körkampen.
– Vi kallar det för finalåret, för vi planerade att köra Körkampen under tre år. Till hösten kommer vi med något nytt i musikens tecken, med det får vi återkomma till, säger Anders Jönsson, Nöjeskompaniet.

Gammalt och nytt

Åtta körer tävlar i år. Bolagskören som vann förra året har fallit bort medan landstinget har tillkommit som ny deltagare. I vanlig ordning ska körerna framföra två låtar, en som de väljer själva och en som de blivit tilldelade.
– I år har vi gjort så att de får välja en av två låtar. Antingen gamla Carlshamn, vilket är låtar av Alice Tegnér, eller nya Carlshamn, och det är Shellback-låtar, säger Anders Jönsson.
Han är tillsammans med Nils Åkesson och Anna-Lena Petersson konferencierer för Körkampen. Rene Saulesco samordnar körerna och arrangerar sångerna i rätt tonart medan Susanne Håkansson är kommunens representant i arrangörsgruppen.

Premiär för film

Medlemmarna i juryn har ännu inte presenterats, men de kommer att bedöma musikaliskt framförande, sceniskt agerande och visuellt intryck. Juryns röst väger lika tungt som publikens röster. Under rösträkningen bjuder Karlshamns kommun på en nyhet.
– Kommunen har premiärvisning av en ny film av Per Anders Rudelius, som ska marknadsföra Karlshamn, säger evenemangsansvarige Conny Nilsson.
Biljetterna till Körkampen släpps den 1 mars.
– Vi hoppas sälja omkring 1000 biljetter. Det är hårt tryck på biljetterna, säger Anders Jönsson. Den stora efterfrågan gjorde att man efter den första Körkampen fick byta upp sig från AAK-hallen till den större lokalen Väggahallen.

Körerna

Coop? - Mia Moilanen. Försäkringskassan? - Mari Sundås Sparbanken i Karlshamn? - Jimmy Svensson Karlshamns kommun? - Cecilia Widebrant AAK? - Lena Mattsson Södra? - Bibbi Samuelsson Länsförsäkringar? - Mathias Lund Landstinget? - Martha Hörberg

Publicerad 25 February 2014 09:02