RBK:s damer hoppas på en bra säsong i division två. Foto: Stina Pettersson

RBK:s damer hoppas på en bra säsong i division två. Foto: Stina Pettersson

Ljus framtid för Ronneby bk:

s damer

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Förra säsongen tog de sig till toppen av division tre oslagbara utan att tappa en enda poäng. Nu satsar Ronneby bk:s damlag vidare i division två.

Ronneby bk:s damlag hade en unik säsong förra året. De vann alla sina matcher.
– Det är många år sedan det hände att ett lag gjorde det, säger tränaren Magnus Kronberg.

Han menar att framgången beror på att de har ett väldigt brett lag med många duktiga tjejer.

Framtiden ser bra ut

– Det är konkurrens mellan dem. Det är ingen som är klar i damlaget. Det är en bra mix och det ser bra ut för framtiden. Vi är nog bland de enda lagen som har den här bredden i Blekinge, säger han.

De äldre spelarna i laget har också bidragit mycket. Karin Göransson, Karin Thorell, Bodil Arbin, Ellen Berg, Sara Olsson, Sara Carlsson och Emilia Eriksson har alla spelat 100 matcher i A-laget och är viktiga för laget.
– De yngre kan se upp till dem, säger Magnus Kronberg.

Men det har inte bara gått spikrakt uppåt för laget. Innan succén åkte de ner till trean från division två. Kronberg beskriver det som ett turbulent år. Nu ser han dock bara ljust på framtiden och den nya säsongen.
– Starten tror jag kan bli avgörande. Om vi börjar bra kan vi hamna där uppe.

Läger i Barcelona

I tvåan kommer det att bli en hel del derbyn mot Rödeby, Nättraby och Ramdala och det ser de fram emot. I divisionen finns även ett antal lag från Kalmar och Öland som de inte har full koll på än.

Innan säsongen börjar blir det träningsläger i Barcelona i Spanien i fem dagar. Då kommer de bland annat att hämta inspiration från en match med FC Barcelona. Magnus Kronberg hoppas även att de ska kunna bygga vidare på sammanhållningen i laget.
– Vi vill få ihop gruppen så att de verkligen trivs tillsammans och är en trupp som kämpar tillsammans och där harmonin är på topp.

Inför uppflyttningen ha de också en del att jobba på. Bland annat tempot som kommer att bli högre i år. Konditionen kommer att bli viktigare tillsammans med bollbehandling och teknik och det ska de fila på.

Publicerad 18 February 2014 12:00