Ina Nordin, Lina Sevig och Monica Pettersson är några av styrelsemedlemmarna företaget Sweden Wellness Festival. Foto: Stina Pettersson

Ina Nordin, Lina Sevig och Monica Pettersson är några av styrelsemedlemmarna företaget Sweden Wellness Festival. Foto: Stina Pettersson

Wellnessfestivalen har blivit ett företag

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Wellnessfestivalen har blivit ett företag under nya namnet Sweden Wellness Festival. Fördelen med det är att företaget ger en stabilare grund att stå på för de som arbetar med festivalen.

Wellnessfestivalen har nu växt tillräckligt för att bilda ett konsumentkooperativ med Ronneby Brunns hjälp.Tanken med företaget är att det ska främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att marknadsföra och sälja deras varor och tjänster.

Det ska såklart också driva Wellnessfestivalen och jobba för att Blekinge ska bli ett attraktivare besöksmål.

Rimlig ersättning

– Efterhand som festivalen växer kanske vi behöver ändra organisationsformen igen, men just nu känns det bra att vara en konsumentkooperativ, berättar Ina Nordin.

Fördelen med att festivalen drivs som ett företag är att de som arbetar med den nästan dagligen nu kan få rimlig ersättning i det långa loppet. Kooperativet ger dem en stabilare grund att stå på.
– Goda idéer har en förmåga att dö ut om det inte finns ett ekonomiskt incitament.
– Jag hoppas att vi även tjänar trovärdighet på att vara ett kooperativ. Vi får förhoppningsvis större respekt inför sponsorer och de större företagen. Vi blir en tydligare part att samarbeta med.

Ina Nordin känner dessutom att hon inte längre behöver bära fler förlustår privat, nu tillhör vinst och förlust Sweden Wellness Festival och hela styrelsen.

Just namnbytet till Sweden Wellness Festival är den stora nyheten med att festivalen blir ett företag.
– Det gör vi i förhoppning att det ska bli en nytändning och förstärkning av Ronnebys nya profil och på sikt göra orten lika känd som Norje blivit med Sweden Rock, säger Nordin.

Annars blir det inte några större förändringar eftersom de redan organisatoriskt sett provkört som ett kooperativ tidigare.

Bokar artister

I styrelsen sitter nu Maria Ulvling, spachef på Ronneby Brunn, Susanne Cederholm, Lina Sevig, från Aktiv massage, Monica Pettersson från Dans och kultur samt Ekonomitjänst, och Ina Nordin från Känslans verkstad som i år är ordförande.

Planerna inför årets festival har blivit något försenade eftersom det har tagit tid att starta företaget.
– Men nu har vi ömsat skinn och drar på för fullt.

De håller på att boka årets artister. Alla gamla utställare är välkomna tillbaka och de hoppas på nya större aktörer.
– Vår förhoppning är att många lägger en dag i parken under festivalen för att fylla på med wellnessinspiration.

Publicerad 14 February 2014 12:00