H/H i toppen av tabellerna

Av
Nicole Blomstrand

VOLLEYBOLL. Det går bra för Hylte/Halmstad i elitserien. Både herrlaget och damlaget ligger på en delad förstaplats i tabellen när det återstår sex grundomgångar. Därefter är det slutspel som väntar.
 
Att ta sig till slutspel bör inte vara några bekymmer, av seriens tio lag går de åtta bästa vidare. Grundomgången består av arton matcher och för herrarna och damerna återstår nu sex matcher innan den är färdigspelad.
Men förberedelserna inför slutspelet är inget tränare Per- Anders Sääf väntar med tills grundomgången är klar. Det arbetet påbörjades redan i höstas.
– Vi sätter upp en plan som vi jobbar med under hela säsongen. Man måste få klart för sig vad som kommer att krävas i slutspelet och jobba med detta under tiden grundomgången pågår, säger P-A Sääf.
För P-A Sääf innebär det bland annat att iaktta motståndet i serien, att hålla ögonen på hur de andra lagen och deras spel utvecklas. Annars finns det en risk för otrevliga överraskningar när slutspelet väl drar igång.
– Det har ingen betydelse om du blir serieetta om de andra lagen sedan spelar bättre i slutspelet. Grundomgången och slutspelet är två helt olika saker och skillnaderna är stora. Det finns de lag som sover sig igenom en hel serie, men när det blir dags för slutspel då smäller det till.
Hylte/Halmstads damer har hittills vunnit samtliga sina matcher i elitserien. Sääf kallar det en enastående prestation men påpekar samtidigt att segrar inte enbart är positivt.
– Vinna är positivt men det gäller att se upp så att det inte blir en fälla. Skam den som lutar sig tillbaka i stolen och slappnar av.
I fjol tog H/H:s herrar SM-guld, H/H:s damer åkte ut mot Gislaved i kvartfinal. Klubbens dröm om att vinna dubbla SM-guld under samma år lever. Kanske blir 2014 året då drömmen blir verklighet.
– Vi gör allt vi kan för att det ska hända. Får vi de sista pusselbitarna på plats så är vi riktigt farliga, säger tränare Per- Anders Sääf.
 
Fotnot: Damlaget spelar nästa elitseriematch i Örnahallen i Hyltebruk den 9 februari. Örebro står för motståndet. Herrarna möter Habo i samma hall den 16 februari.

Publicerad 04 February 2014 10:00