HÄR HÅLLER VI TILL Kriztina Andersson, Roger Karlsson, Johan ”Gilla Karlshamn” Lenell och FR-ordföranden Roger Holmström. Han är f.ö. även ordförande i FR Region Syd. FOTO: Peter Enckell

HÄR HÅLLER VI TILL Kriztina Andersson, Roger Karlsson, Johan ”Gilla Karlshamn” Lenell och FR-ordföranden Roger Holmström. Han är f.ö. även ordförande i FR Region Syd. FOTO: Peter Enckell

Företagarna i Carlshamn växer

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN. Den nystartade kommunikationsbyrån Purple Passion Kommunikation är inte bara ”Ett till” i den carlshamnska företagsfloran utan också ett av många företag som valt att bli blivit medlemmar i Företagarna. Organisationen Företagarnas lokalavdelning i Carlshamn är den som vuxit mest i hela landet under 2013.
Vi följde med Företagarnas ordförande Roger Holmström till Purple Passion Kommunikation som har sina lokaler belägna i Företagsamhetens Hus på Drottninggatan. Företaget startade vid årsskiftet va tre välkända kommunikatörer i Carlshamn. Kontoret är alltså beläget i företagshotellet Företagsamhetens Hus där bland annat Svenskt Näringsliv, Ung Företagsamhet, Nyföretagarcentrum och Blekinge Byggindustrier håller till.

Från skråregler

Roger Holmström berättar att Företagarna genomgått en stor förändring de senaste åren. Från att man tidigare vilade på anrika traditioner som levde kvar sedan skråsamhällets dagar, har man idag blivit en modern nätverksorganisation.
– Vi har aldrig i vår 167 år långa historia haft fler medlemmar, berättar en synnerligen nöjd ordförande. Det verkars som att ryktet spritt sig i företagarleden. Organisationen passar som hand i handske i Carlshamn där de flesta företagen är ideala medlemmar, dvs små och medelstora företag.

Företaget är – ett till

– För oss fanns ingen tvekan, berättar Roger Karlsson. Vi har precis startat vårt företag och är i stort behov av nätverk. Vi tre har jobbat ihop tidigare bland annat på kommunens informationsavdelning och haft tankar på eget företag länge.
Trion splittrades dock temporärt. Johan Lenell som hyrdes in av kommunen har drivit eget i 12 år medan Kriztina Andersson valde att gå till VMAB's anläggning i Mörrum som informationsansvarig. Roger Karlsson har under ett par år jobbat för Sven-Erik Johansson på MixiPrint i Olofström. Nu är pendlandet över för honom och Kriztina och de båda har valt att slå sina påsar ihop med Johan Lenell. Resultatet är den nya kommunikationsbyrån Purple Passion Kommunikation. På frågan om det något annorlunda namnet svarar hårdrocksfantasten Roger Karlsson att namnet inspirerats av hans favoritband Deep Purple. Lila (purple) är ju dessutom kreativitetens färg.

Bas över 7500 företag

Roger Holmström som även är ordförande i Region Syd, Skåne Blekinge med drygt 7500 medlemmar berättar att de senaste antagna medlemmarna förutom ovanstående är; Henrik Arvidsson, Blekinge Kafferosteri, Bojje Ehring, Odd and Edgy AB, Magnus Nilsson, Blekinge Säljkonsult, Jörgen Ohlsson, Vagnteknik i Karlshamn AB (K-vagnen), Kartarina Persson, Enrotek AB och Jörgen Persson, Evomatic AB.
I morgon kväll får dessa och alla andra medlemmar lyssna på kommunalrådets visioner om Carlshamn.

Publicerad 04 February 2014 16:00