Peter bengtsson demonstrerar 3D-skannern i MAD-studion (Machine, Art, Design) för Norrevångseleverna på besök. Foto: Oskar Sandström

Peter bengtsson demonstrerar 3D-skannern i MAD-studion (Machine, Art, Design) för Norrevångseleverna på besök. Foto: Oskar Sandström

Norrevångelever lär sig om spel

Av
Oskar Sandström

CARLSHAMN. I onsdags startade ett samarbete mellan Netport och Norrevångskolan i Mörrum. Elever på skolan som valt en digital inriktning ska under våren jobba vidare med antingen 3D-teknik, minidatorn Raspberry Pi eller spelutveckling.

– Samverkan är ett nyckelord för Netport. Vi försöker närma oss skolorna och genom det här samarbetet får vi ambassadörer i stan. Eleverna får stimulans, förebilder och får reda på att det händer saker i Carlshamn, säger Netports kontorschef Kerstin Nensén.
Det är ett tjugotal elever från Norrevångskolan som valt digital inriktning. Under dagen på Netport har de fått besöka MAD-studion, där allmänheten, näringslivet och BTH-studenter kan tillverka 3D-modeller. Projektledare Peter Bengtsson visar 3D-skannern.
– Den fungerar sämre på modeller med svarta ytor, som absorberar ljus, och transparenta material, berättar Peter Bengtsson.
Utöver 3D-studion fick eleverna lyssna på en föreläsning med BTH-studenter som berättade om spelutveckling, och IT-konsulten Magnus Johansson som berättade mer om enkortsdatorn Raspberry Pi.
– Vi måste få in fler innovativa ungdomar som tycker att teknik är roligt. Branschen behöver fler tjejer också. Det är väldigt många killar, och fler idéer föds med en bra mix.
Eleverna André Andersson, Joey Hermansson och Axel Gustafsson på Norrevångskolan går i sjuan och var med under dagen på Netport.
Varför valde ni digital inriktning?
– Det var något helt nytt och det verkade kul att få testa att göra något annat, säger André Andersson.
Resultatet av samarbetet ska visas under Kärlek, ettor och nollor i juni.

Publicerad 03 February 2014 14:50