lisbeth arvidsson är VD för Á la Eco. Foto: Press

lisbeth arvidsson är VD för Á la Eco. Foto: Press

Guldäpple till Sölvesborgsföretag

Av
Oskar Sandström

SÖLVESBORG. Tidningen Hälsa delar sedan 2012 ut priset Guldäpplet i sex kategorier. I kategorin mat vann Sölvesborgsföretaget Á la eco första pris för sin spaghetti, baserad på svarta bönor.

– Det är ett väldigt prestigefyllt pris, och jag är uppväxt med tidningen Hälsa, så det känns väldigt roligt, säger Lisbeth Arvidsson, VD på Á la eco.
Det är Tidningen Hälsas läsare som nominerar i de olika Guldäpplekategorierna. Därefter väljs fem bidrag ut, och bland dem utser en jury vinnaren.
– Att det är våra kunder som tyckte att vi skulle vinna känns extra roligt, och det är samtidigt en indikation på att den här produkten både är omtyckt och efterlängtad, säger Lisbeth Arvidsson.
Á la Eco är ett grossistföretag som säljer ekologiska produkter till kedjor runt om i Norden.
– Ett av mina mål är att göra hälsosam och god mat mer tillgänglig. Bönpastan är en perfekt grund i en lyxig middag, men samtidigt är det världens bästa snabbmat tack vare sitt goda näringsvärde, säger Lisbeth Arvidsson.
Á la Ecos pasta säljs idag i över 175 svenska butiker, både hos de stora matvarubutikerna, men också i hälsokost- och ekobutiker. I dagarna skickar á la eco också ut bönpastan till 350 danska coop-butiker. Produkterna finns också hos ett antal återförsäljare i Norge och Finland.
– Bönpastan har blivit väldigt väl mottagen av konsumenterna, och sedan vi släppte den har efterfrågan bara växt hela tiden, säger Lisbeth Arvidsson.

Publicerad 03 February 2014 14:50