Musiksaga om migration

Apolonia spelar på Midvinterton

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM. Den 8 februari är det dags för nästa upplaga av folkmusikfestivalen Midvinterton. Redan nu är några namn klara. Bland andra är gruppen Apolonia bokad, och de ska bjuda på familjeföreställningen Resan till Apolonien.

Midvinterton startades för sju år sedan som en reaktion på att vinterhalvåret var alldeles för tomt på folkmusik. Folkmusikfestivalen infaller i år på lördag den 8 februari i Folkets Hus i Olofström.

Om utanförskap

Malmöbandet Apolonia kommer att spela sin musiksaga Resan till Apolonien, en familjeföreställning om migration och utanförskap.
– För ett år sedan började vi skriva ihop föreställningen tillsammans med regissören Bahareh Razekh Ahmadi och cirkusartisten Anneli De Wahl. Vi hade premiär i maj, och många blev intresserade och ville boka oss, något vi inte var beredda på. Så det blev många föreställningar runt om i Sverige i somras, säger Ida Gustafsson, Apolonia.

Ordning och reda

Resan till Apolonien handlar som en cirkusartist som reser till musiklandet Apolonien, men odågan Kenneth från klubben Ordning och Reda tycker inte att konstformer ska blandas.
– Det är en musikteater om aktuella ämnen som migration och utanförskap.
Övriga klara akter till Midvinterton är i skrivande stund är Bluegrassbandet Six String Yada och finska kantelekvartetten Kardemimmit.

Publicerad 22 January 2014 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen