JUBILEUM. Björn Holgersson och Gert Nilsson vid den äldsta skjutbanan som byggdes 1974.	Foto: Anna Hoff

JUBILEUM. Björn Holgersson och Gert Nilsson vid den äldsta skjutbanan som byggdes 1974. Foto: Anna Hoff

Jubileum för jaktförening

Rödeby Jakt- och Sportskytteförening firade sina fyrtio år

Av
Tinna Hiller Andreasson

RÖDEBY. Rödeby Jakt- och Sportskytteförening har i år funnits i fyrtio år. Nyligen firades jubiléet med en familjedag vid föreningens skytteanläggning i Mästaremåla.
Den idag välfungerande anläggningen för skytteträning har byggts av medlemmarna själva sedan föreningen startades 1972. Här förfogar man över en 80-metersbana och två 50-metersbanor, alla med rörliga mål.
- Vi är helt oberoende av väder vid träning på banorna, eftersom man kan stå skyddad under tak och skjuta. Vi har även en bana i skogen, en "älgjaktsstig", där vi har träning första söndagen i september varje år, berättar Björn Holgersson, som är sekreterare i jaktföreningen.
Föreningen har idag omkring hundra medlemmar och verksamheten riktar sig framför allt till jägarkåren. Det handlar om att upprätthålla kunskaper och att skjutträna inför jakt.
Men planer finns på att åter få igång träning för ungdomar efter ett antal års uppehåll.
- Vi saknar lokaler för vinterträning för ungdomarna och därför har vi nu inlett ett samarbete med två andra föreningar. Till hösten hoppas vi att det ska vara klart, berättar Björn.
Vid jubileumsfirandet hade medlemmarna med familjer samt bågskytteföreningen bjudits in. Under dagen kunde man bland annat prova på att skjuta i en simulator.

Publicerad 02 July 2012 08:00