Oscar gör bilder av språket

Karlskrona konsthall visar verk av Oscar Guermouche

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Orden har alltid varit viktiga för konstnären Oscar Guermouche. I utställningen "The Fourth Person Singular" använder han citat ur hiphoptexter som motiv i sina målningar.
- Jag har alltid hållit på med bokstäver, men aldrig med texten. Jag tar alltid text som finns och kopierar och flyttar runt, berättar Oscar Guermouche, som är aktuell på Karlskrona Konsthall.
Det är övervägande vitt och svart på konsthallens väggar. Svarta bokstäver, noggrant målade på vita dukar. Undantaget är ett fotografi av en text på konstnärens egen arm.
- Jag har hela mitt examensarbete på kroppen, berättar Oscar Guermouche och visar flera tatueringar av bokstäver och ord.
Under sin utbildning på Konstfack arbetade Oscar med alla möjliga tekniker, men huvudmotivet var alltid förflyttningar och sammanställningar av text. Samtidigt var kroppen viktig för honom.
- Det är kroppen som härbärgerar jaget och duet. Därför gick jag tillbaka till måleriet. Det finns inget filter mellan min kropp, subjektet, och texten som skapas genom rörelsen, förklarar Oscar.

MISSA INTE
"The Fourth Person Singular" på Karlskrona konsthall. Utställningen pågår till den 3 juni.

MÅLERI. Hiphop-texter målade på duk av Oscar Guermouche.	Foto: Tinna Hiller Andreasson

MÅLERI. Hiphop-texter målade på duk av Oscar Guermouche. Foto: Tinna Hiller Andreasson

Publicerad 01 May 2012 09:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen