Pop- och rockartisten Caroline Larsson gästar Karlskrona till sommaren. Foto: Christer Svensson

Pop- och rockartisten Caroline Larsson gästar Karlskrona till sommaren. Foto: Christer Svensson

Caroline Larsson till Karlskrona

Av
Christer Svensson

KARLSKRONA. Caroline Larsson är i dag 25 år och kommer från Askim söder om Göteborg och har stått på scen sedan hon var 17 år. Hon är djupt rotad i pop- och rockmusiken.

Sommaren 2008 blev hon känd för Blekingepubliken när hon deltog i Baltic Song Contest i Carlshamn, då var hon ny stjärna på musikfronten och okänd för många men har sedan dess varit en lysande stjärna och haft många olika framträdande, i Carlshamn blev det en andraplats.

Kommer till Karlskrona

I sommar är hon gästartist till Anders Ekborgs sommarturné för tredje året, som spelas 3 juli till den 30 juli, 20 olika orter ska besökas även Blekinge. Den 17 juli kommer de till Karlskrona.

Torsdagen den 29 mars kom "En hylling till Eva Cassidy" till Kristianstad och konserten var slutsåld med en publik på 350 personer på teatern, som var en av tre ort som hon besökte. Kalmar och Växjö avslutade vårens turné.

I den här konserten mötte vi sångerskan och låtskrivaren Caroline Larsson tillsammans med den klassiska strängitarristen Bengt Magnusson. Duon tog oss med på en resa bland Eva Cassidys låtskatter.

Vem var Iva ,Eva, Cassidy en amerikansk sångerska som gick bort tidigt, blev 33 år. Hon sjöng jazz, blues, folkmusik, gospel och pop.

Återbesöker orter

I denna konserten möttes Carolines rockiga image, och Bengts klassiska, de förenad musiken med trollbundna människor över hela världen och tog oss in i den musikaliska resa.

Efter konserten fick jag en träffa med den ödmjuka, vackra Caroline.
När kommer du till Blekinge?
– I sommar som gästartist till Anders Ekborgs turné.
Gör ni någon "En Hyllning till Eva Cassidy " i Blekinge?
– Nej inte i år, vi planera för 2013 senare, men vill gärna återkomma till Carlshamn. Till hösten gör vi en återresa till några av de orter vi har besökte nu.

Publicerad 12 April 2012 12:00