Psykisk ohälsa kan visa sig som depression, hjärklappning och svårighet att sova. Foto: Britt Louise Holmström

Psykisk ohälsa kan visa sig som depression, hjärklappning och svårighet att sova. Foto: Britt Louise Holmström

”Jag drabbades av depression, stress och hjärtflimmer”

Av
Britt Louise Holmström

LJUNGBY. John är en av de patienter som ingår i Regassa-projektet och som kan se klara förbättringar sedan han började med behandling.

– Jag var deprimerad, hade svårt att sova, var ångestfull och tänkte för mycket. Jag hade flimmer så att hjärtat rusade och jag var rädd för allt möjligt.

John berättar att det var hans livssituation som gjorde att han blev sjuk. Han hjälpte sina föräldrar som var svårt sjuka i fem år och sedan dog de nästan samtidigt. Hans fru blev avskedad och det var stressigt på jobbet. Det och andra händelser fick allt att rasa.

Såg en annons

– Jag gick på behandling hos en psykolog och en dag fick jag syn på en annons på vårdcentralen om Regassa-projektet och tänkte att jag skulle anmäla mig. Och nu går jag på lågintensiv träning som Body Balance och Yoga på Träna. Jag är jättenöjd och mår mycket bättre.

Nu tränar John tre gånger i veckan. Hans deltagande i Regassa är slut, men han fortsätter att träna.

Var skeptisk
– Jag var skeptisk från början och tänkte att yoga handlar bara om att sitta och andas. Och så var det bara kvinnor på träningen. Men jag har helt ändrat uppfattning, yoga är fantastiskt bra där man lär sig koncentration.

– I dag mår jag jättebra och har nästan blivit beroende av träningen. Det rekommenderar jag alla jag träffar, både i jobbet och privat.

Fotnot: John är ett fingerat namn. null

Publicerad 21 February 2012 03:00