Rickard Wennerberg, kultursekreterare i Gislaveds kommun, hoppas att så många som möjligt passar på att ta del av vårens utbud. Foto: Hanna Nilsson

Rickard Wennerberg, kultursekreterare i Gislaveds kommun, hoppas att så många som möjligt passar på att ta del av vårens utbud. Foto: Hanna Nilsson

En fullspäckad kultur- och nöjesvår väntar

KULTUR. Nytt år och ett program späckat med konserter, föreläsningar och utställningar finns att ta del av i både Gislaved och Gnosjö kommun.

– På Kulturhuset Borgen går vi exempelvis ut hårt med en utställning av Gislavedskonstnären Aldin Popaja som är internationellt erkänd, säger Rickard Wennerberg, kultursekreterare i Gislaveds kommun.
En annan utställning på Borgen som han tror kommer att bli uppskattad är "Uppmärksammade masker".
– Pernilla Stödberg är maskmakare och kommer visa masker gjorda i papier maché. Hon har gjort masker till olika filmer, bokomslag och även till karnevalen i Venedig.

Mycket för barnen
I programmet för våren finns också ett flertal barnaktiviteter på kommunens olika bibliotek och även författarföreläsningar.
– Det som finns med i programmet är ju bara det som kommunen är med och arrangerar. Sedan finns det ett antal ytterligare evenemang.
Även Gnosjö kommun har laddat upp inför en fullspäckad inledning på året.
– Vi har till exempel Lill Lindfors som kommer hit, det blir författarbesök och andra föreläsningar, säger Magdalena Ramsing, kultursekreterare i Gnosjö kommun.

Stressade föräldrar
Det anordnas även en läsecirkel som riktar sig till mor- och farföräldrar och deras barnbarn.
– Högläsning är viktigt och ger barnen mycket. Vår tanke är att mormor eller farfar kanske har tid att läsa för barnen om föräldrarna är för stressade.
Hon är själv nöjd med utbudet inför våren.
– Vi har försökt täcka in så vi har något för alla. Vårt syfte är att lyfta fram det lokala och att kunna visa sådant som invånarna kanske inte hittar själva.

Fotnot: Programmen för både Gislaved och Gnosjö hittar du i sina helheter på respektive kommuns hemsida.

Publicerad 01 January 2012 00:15