Stans enda tebod

Av
Jimmy Andersson

RONNEBY. Redan när Mia och hennes man flyttade in i huset på Gamla Hulta för sex år sedan fanns tankarna på att starta en verksamhet. I huset ligger nämligen vad som en gång var Nicklassons affär som i början av 1900-talet var ett charkuteri och mjölkaffär.
Men det var inte förrän i slutet av förra året som hon kom på vad hon ville göra.

– Jag älskar ju själv te och när det inte längre gick att få tag på te i lösvikt så tänkte jag att då får jag väl se till att det blir så. Man måste smida medan järnet är varmt så jag öppnade upp lagom till julhandel, säger Mia.
I slutet av förra året slog hon alltså upp portarna till Vita Villans Tebod och nu behöver inte Ronnebyborna åka till Karlshamn eller Karlskrona för att handla te i lösvikt.

Hoppas på mer
Mia jobbar till vardags heltid som lärare på en skola i Karlskrona så för tillfället så är butiken öppen en kväll i veckan och på helgerna. Men förhoppningarna finns om att det ska bli mer än så.
– Jag hoppas att åtminstone kunna jobba halvtid med detta, säger Mia.
Förutom te så säljer Mia också en choklad, skorpor, marmelader och en del kaffe. Och för de som bor en bit iväg finns även möjlighet att handla via hennes blogg.

Publicerad 18 January 2011 08:24

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen