Woody bygger så att det syns

Egna vinster finansierar nytt varuhus

Av
Jimmy Andersson

RONNEBY. Woody i Ronneby har fördubblat sin omsättning och fortsätter att gå med vinst. Men nu har man nått taket och kan inte ta emot fler kunder. Därför bygger man nu ett nytt byggvaruhus i Sörby för 40 miljoner kronor.

– Till stor del bygger vi med egna intjänade pengar. Jag tror det är fantastiskt bra för Ronneby att en privat aktör kan investera 40 miljoner, säger Peter Björk som kom till Woody Bygghandel som platschef för fyra år sedan.
Då omsatte företaget 35 miljoner, i år räknar Woody att omsätta omkring 70 miljoner. En framgång som beror på Ronnebyborna och de anställda enligt Peter.
– det är en familjär stämning i Ronneby och jag tror kunderna trivs i våra lokaler trots att de inte är rationella. Sen har vi även gjort några lyckade nyanställningar.

Idealiskt läge
Invigningen är planerad till mars, april nästa år. Då slår Woody Bygghandel upp portarna till en betydligt större lokal på sammanlagt 5500 kvadratmeter med ett idealiskt läge intill E22.
– Den stora fördelen är att allt kommer att finnas under samma tak. Det blir mycket lättare för oss att hantera, och för kunden blir det lättare att handla.
Det nya varuhuset kommer att rymma butik, utställningshall och ett gigantiskt drive in-lager.
– Vi kommer att ha ungefär samma sortiment men vi kommer att ha ett betydligt större lager, något vi inte haft utrymme till tidigare, säger Peter Björk.

Satsning. Till våren öppnar Woody Bygghandels nya varuhus i Sörby.

Satsning. Till våren öppnar Woody Bygghandels nya varuhus i Sörby.

Publicerad 19 November 2010 11:08