Ida Göransson från Edenryd utanför Bromölla har startat eget bokförlag och är aktuell med barnboken ”Det är bara lur”.

Ida Göransson från Edenryd utanför Bromölla har startat eget bokförlag och är aktuell med barnboken ”Det är bara lur”.

Ida är en lurig författare

Ger ut barnbok på eget förlag

Av
Oskar Sandström

EDENRYD. Ida Göransson har startat ett eget bokförlag, Lurförlaget. Där släpper hon sina egna böcker och nu kommer debutboken "Det är bara lur".
Ida Göransson, bosatt i Göteborg, uppväxt i Edenryd utanför Bromölla. För att bibehålla sin konstnärliga frihet som författare startade hon sitt eget bokförlag.
- Jag ville själv styra över utgivningen, illustrationerna och texten. Så det lättaste och roligaste var att göra allt själv, säger Ida Göransson.

Vuxna lurar barn
Snart släpps barnboken "Det är bara lur", en bilderbok som handlar om hur vuxna lurar barn i sin närhet. Exempel kan vara "Du får fyrkantiga ögon av att titta på teve" eller "om du pussar en groda så kan den förvandlas till en prins".
- Under nästan ett års tid gick jag och samlade på "lur". Några av dem är sådan som jag själv hört som liten, andra har jag fått berättade för mig. Det finns många lur i vuxenvärlden.

Nästa bok
Ida Göransson har haft hjälp på vägen av Andrea Svahn, även hon från Edenryd, som har illustrerat boken, och även Lurförlagets nästa projekt, Boken om Emma.
- Boken om Emma är en kapitelbok för barn mellan fem och tio år och handlar om Emma som är fem år och hittar på en massa bus. Den kommer att vara klar till påsk.
Boken "Det är bara lur" släpps på ett boksläppskalas i Edenryd den 21 november.

Kort om Ida Göransson

Ålder: 26 år Bor: I Göteborg med sambon Kalle Gör: Jobbar som säljare i sportaffär. Vill: Bli författare på heltid Tycker om: gamla stolar och att hitta på roliga upplägg till nya barnböcker

Publicerad 11 November 2010 15:11