Hälsohjälp på unik sajt

Ronneby vårdcentral ingår i BTH-projekt på webben

Av
Tinna Hiller Andreasson

RONNEBY. Tack vare ett forskningsprojekt på Blekinge Tekniska Högskola (BTH) är Ronneby vårdcentral först ut med en ny typ av webbsajt när det gäller livsstilsfrågor: "Hälsotorget på webben".
Ronneby Vårdcentral är först ut med "Hälsotorget på webben", som har tagits fram i ett forskningsprojekt på Blekinge Tekniska Högskola (BTH).
Lokalt utarbetad
– Hälsosajter på webben finns redan; det nya är att vi har tagit reda på vilka behov som finns lokalt, förklarar Amina Jama, doktorand vid BTH. Vi har samarbetat med vanliga medborgare, landstingets personal och IT-folk.
Interaktiv kontakt
"Hälsotorget på webben" kommer att vara kopplat till livsstilsmottagningen på vårdcentralen. Förutom information och råd kan man också få stöd i en livsstilsförändring genom interaktiv kontakt.
– Personalen kommer att finnas på plats och "chatta" vid vissa tider, berättar Amina Jama, som vill betona att det inte handlar om sjukvårdsrådgivning.
Chans att delta
Testet av "Hälsotorget på webben" startar vecka 41. Ronnebybor som vill delta i testet är välkomna att anmäla sig till vårdcentralen.
FAKTA
Hälsotorget på webben ingår i projektet "Syster Gudruns fullskalelab i Blekinge för IT i vård och omsorg".

Publicerad 01 October 2010 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen