Nilla under konserten med Dan Hylander i Kristianstad i somras

Nilla under konserten med Dan Hylander i Kristianstad i somras

Stjärnskottet Nilla

åter till Carlshamn

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN Vi har vant oss vid att se den blonda tjejen med det svallande håret intill Dan Hylander. Nilla Nilesen är sin unga ålder till trots en erfaren rockstjärna som skriver egen musik med oftas djupa texter. Flera av dem självupplevda.
Nilla var till exempel i Thailand och höpll på att stryka med i tsunamin. Hon klarade sig fast led i över ett år av infektionssjukdomar. För varje motgång har Nilla blivit starkare. Låten "Himmelen måste saknat sin ängel" skrev hon till minne av denna katastrof och hennes egna upplevelser av den.

Fjärde albumet
Higher Ground är titeln på hennes fjärde fullängdsalbum. Hon låter oss komma henne alldeles nära i en lysande
samling låtar som hon helt själv skrivit, producerat och där hon spelar de flesta instrument själv. Soundet är personligt, rösten varm och om möjligt mer känslig och innerlig än någonsin. Plattan har en spännande bredd från nakna akustiska sånger till uppstudsig pop/rock.
Nilla Nielsens plats bredvid Dan Hylander känns obligatorisk och naturlig men det är när hon själv får äga scenen och framföra sitt eget material som hon är som allra bäst.
På fredag äger hon Ölhallen i Carlshamn. Den minnesgode minns säkert att hon var här i våras tillsammans med Dan Hylander.
Aktuell med spelning i Carlshamn
Ölhallen den 27/8

Nilla med Dan Hylander och Janne Bark

Nilla med Dan Hylander och Janne Bark

Publicerad 23 August 2010 03:00