Pågatågen kan trafikera Gemla

GEMLA. Många resenärer väljer tåget. Tanken är att bland annat bygga dubbelspår mellan Alvesta och Växjö. Detta skulle göra att fler tåg kan köra samtidigt. För Gemla skulle det innebära tågstopp och perrongbygge. - Ja vad jag tycker och vad jag tror att Gemla-borna tycker är att det är positivt, säger Ola Aronsson, ordförande i Gemla-Öja Sockenråd.

- Det skulle ju naturligtvis bli en positiv utveckling för Gemla. Bättre kommunikationer gynnar orten, helt klart, säger Ola. Men många är som pendlar med buss är oroliga för att bussförbundelserna ska försvinna. – Det är ju 3-4 km till tågcentralen för de som bor i Gransholm eller Öja, säger Ola.

- Det som är viktigt är att vi får till en planskild korsning. Det är redan nu besvärande med den tågtrafiken som är idag. Nu används bangården i större utsträckning till just möten, och det tar väldigt lång tid för bommarna att gå upp, berättar han.


KRITIK

Tågtrafikens problem med förseningar och långa restider har kritiserats hårt. Banverkets kollar därför möjligheterna att öka kapaciteten på sträckan Alvesta-Växjö-Kalmar.

Publicerad 01 December 2009 14:26

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen