Italienrykten trots måltorka för Fejzullahu

Holländska experten – inte omöjligt

Av
Andreas Jemn

FOTBOLL Efter landslagssuccén omges Erton Fejzullahu av italienrykten. Samtidigt som han inte nätat i Holland på sex veckor. Stjärnan själv vill fokusera på sin måltorka och ta upp Nijmegen från bottenträsket men erkänner att Serie A är en dröm.
Trots måltorkan i holländska ligan uppger italienska källor – Serie A klubbar håller ögonen på Erton Fejzullahu. Supertalangen är högintressant utvecklingsmaterial för toppklubbar. Och Nijmegens hemliga prislapp skulle bli minst 25 miljoner, tror samma källor. För Mjällby skulle det innebära sköna miljoner. - Det är inte omöjligt efter U-21 landskampen, säger Erton själv.

Inte omöjligt

Ertons trista höstfacit - sex matcher och noll mål.
- Han är en ung talang och det är inte lätt att spela på topp varje match. Men det är inte omöjligt att stora klubbar håller koll, säger holländska fotbollsexperten Jeroen Nieuwkamp. Nijmegen har parkerat i botten på tabellen och tränaren Dwight Lodeweges som värvade Fejzullahu i somras har sparkats.
- Med en ny tränare får man börja om från noll och visa sin kapacitet, säger Erton.

Given

Den unga anfallaren är given i startuppställningen, än så länge.
- Han spelar trots dålig målform. De senaste veckorna har Fejzullahu haft en svacka. Efter tio omgångar var han Nijmegens topscorer, med tre mål. Det säger en del om laget i år, säger Nieuwkamp. Kritik som Erton inte håller med om.
- Jag spelar en mer defensiv roll i Nec, djupare i planen och hämtar bollar.. Det är lite deppigt att vara så långt från mål. Men viktigt att lära sig spela på alla positioner.

Serie A är en av de bästa ligorna.
- Jag har en dröm och ett mål att spela i någon av de tre bästa. Det vet klubben också, när det blir vet jag inte. Nu fokuserar vi på två tuffa matcher, serieledarna Twente och Ajax, avslutar Erton.

Publicerad 01 December 2009 10:33

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen