Bioenergi och miljöfordon på samma gång

BIOENERGI. Två återkommande event blir ett 2009. Det är World Bioenergy och Clean Vehicles & Fuels som tillsammans blir World Bioenergy - Clean Vehicles & Fuels 2009.

Under tre dagar i september pågår utställning och konferens på Stockholmsmässan i Älvsjö. Redan två dagar innan startar arrangemangets studieresor. Delegater från hela världen, får chansen att i verkligheten se och känna på en rad olika bioenergi- och miljöbränsletillämpningar runt om i landet.  
Problem med gasleveranser
Behovet av förnybar energi och förnybara drivmedel och all teknik därtill är större än någonsin. Inte minst har problemen med gasleveranser ökat medvetenheten om detta runt om i Europa. Sverige ligger väl i framkant både när det gäller miljöfordon och miljövänliga drivmedel och när det gäller biobränslebaserad el- och värmeproduktion och har därför mycket att visa för omvärlden.
- Nu skapar vi en möjlighet för en bransch som har en enorm potential för tillväxt under de kommande åren att ytterligare öka försäljning och skapa globala affärsnätverk summerar Alan Sherrard, projektledare för mässan.
 
"Högnivåmöte"
På plats i Älvsjö ordnas även ett "högnivå-möte" där Europas alla Energidepartement träffas för att diskutera dessa frågor inom ramen för Sveriges ordförandeskap i EU. Att Sverige är ordförandeland; att Sveriges regering aktivt profilerar Sverige inom CleanTech; att EU:s direktiv för förnybar energi ställer ökade krav på medlemsstaterna och de nära förestående klimatförhandlingarna i Köpenhamn är faktorer som gör World Bioenergy till ett aktuellt arrangemang.

Publicerad 01 March 2009 08:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen