Luciakandidaterna presenterades

Mycket folk i rörelse vid skyltsöndagen i Landskrona

Av
Jan Pilefelt

JUL. Den 30 november var det som vanligt skyltsöndag i landskrona och staden var upplyst med olika juldekorationer och belysningar. På Rådhustorget hade man också satt upp en praktfull gran som bidrog till julstämningen.
På eftermiddagen tändes granen av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg.
Men de som bidrog mest till stämningen var alla människor som sökt sig ut för att titta i skyltfönster men också kanske gå in i någon affär och köpa en julklapp, och givetvis handlarna som jobbat hårt för att göra sina skyltfönster och butiker så attraktiva som möjligt.
Mycket av fokus den här söndagen var på Rådhustorget där det fanns många lotterier, försäljningsstånd men också en scen där det under eftermiddagen och kvällen var en rad aktiviteter i form av kör- och dansuppträdanden.

Ljusdrottningar
En stor begivenhet var förstås presentationen av Landskronas Luciakandidater som i år är sju till antalet. Tyvärr hade en av kandidaterna, Alexandra Bodor, fått förhinder så det presumtiva ljusdrottningar som klev på scenen var enbart sex till antalet.
Konferencieren Dennis Westerberg från Bloosblasters kallade fram kandidaterna en och en så att de fick berätta vilka de var och sedan svara på några kluriga frågor från Dennis.
Tisdagen den 2 december sker den slutliga sammanräkningen av rösterna och därefter kommer årets Lucia att få beskedet. Så snart hon har fått beskedet kommer det att presenteras på Lokaltidningens hemsida www.lokaltidningen.se/landskrona

Publicerad 01 December 2008 10:48

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen